Monday, February 05, 2007

Τι θα κάνει ο Γιώργος Ιωαννίδης στη RomTelecom;


Ο Γιώργος Ιωαννίδης αφήνει την ΟΤΕΝΕΤ, που μαζί με ένα επιτελείο καλών συνεργατών, την έφθασε στο σημείο να είναι το πιο ισχυρό brand στο χώρο της, με τις ενστάσεις βεβαίως των ανταγωνιστών της... Πήρε το αεροπλάνο για το δρομολόγιο που έχουν κάνει πολλοί επιτυχημένοι Έλληνες τα τελευταία χρόνια (Γιάννης Πεχλιβανίδης, David Watson κλπ). Αναλαμβάνει ένα μεγάλο στοίχημα, που είναι η ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη της RomTelecom, της μεγαλύτερης θυγατρικής του ΟΤΕ, σε μια ιδιαίτερα δυναμική αγορά 22 εκατ. Ρουμάνων.

Αντικαθιστά έναν Αμερικανό manager, που παρά τις κριτικές που ακούει, ξεπέρασε αρκετά ζητήματα που φρενάριζαν την πορεία της RomTelecom. Όποιος δεν έχει την πρόθεση να κολακεύσει τον Γ. Ιωαννίδη μπορεί να κατατάξει στα υπέρ του κάποια πολύ απλά και στοιχειώδη:
- η πορεία του είναι αποτέλεσμα σκληρής και μόνο δουλειάς, δεν κληρονόμησε κάτι, δεν ανέβηκε μέσα από μηχανισμούς
- οι περισσότεροι από όσους έχουν συνεργαστεί μαζί του, περιγράφουν τις ικανότητες και τις δυνατότητές του ως manager με τρόπο θετικό
- αν και δεν έχει τα χαρακτηριστικά που δίνουν, στην Ελλάδα, τις ευκαιρίες για τα «μεγάλα άλματα», η εξέλιξή του τον έφερε σε ένα σημείο, που μπορεί να κάνει μια από τις αγαπημένες του συνήθειες: να δίνει διαλέξεις σε φοιτητές ή νεαρούς manager για το πώς είναι να διοικείς μια από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρείες στο εξωτερικό
- ήταν «τυχερός» αφού βρέθηκε μέσα στους πρώτους 15 που έστησαν την Panafon και -στη συνέχεια- στους πρώτους τρεις, που ξεκίνησαν το εγχείρημα της Cosmote, ενώ πολλοί αναγνωρίζουν ότι η ΟΤΕΝΕΤ χωρίς τον Ιωαννίδη θα ήταν κάτι διαφορετικό
- η πορεία του από την Κωνσταντινούπολη, τη θητεία στον τουρκικό στρατό, τις σπουδές στην Αμερική, τις εμπειρίες μιας οικογένειας Κωνσταντινουπολιτών που εγκαθίσταται στην Ελλάδα, το κλίμα της μεταπολίτευσης - όλα αυτά φαίνεται ότι του έδωσαν στοιχεία για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που φέρνουν οι σημερινές του θέσεις.

Το στοίχημα της RomTelecom δεν είναι απλό, ούτε εύκολο... Οι δυσκολίες είναι πολύ περισσότερες απ’ όσες φαντάζονται όσοι παρακολουθούν τις ελληνικές εταιρείες του εξωτερικού από τα γραφεία των Αθηνών... Για την πορεία του Γ. Ιωαννίδη στο τιμόνι της RomTelecom, τον πρώτο λόγο θα έχουν οι μέτοχοι του ΟΤΕ, οι εργαζόμενοι στην εταιρεία, η μεγάλη επιχειρηματική κοινότητα της Ρουμανίας... Το βέβαιο είναι ότι τα αμφιθέατρα όπου ο Γ. Ιωαννίδης θα περιγράφει την εμπειρία του θα είναι γεμάτα, από άτομα που ξέρουν ότι θα ακούσουν μια μεστή και διόλου κουραστική διάλεξη...

Στάθης Χαϊκάλης

13 comments:

Anonymous said...

Καλή τύχη στον Γ. Ιωαννίδη
Το μεγάλο στοίχημα του ΟΤΕ άλλωστε είναι η ΝΑ Ευρώπη

Anonymous said...

O Γ. Ιωαννίδης έχει κάνει μια πορεία, που έχει υποχρεώσει και πολλούς άσπονδους φίλους του να την αντιμετωπίζουν με σεβασμό.
Το Βουκουρέστι είναι ένα καλό στοίχημα...

Anonymous said...

Ti σημαίνει η τοποθέτηση Ιωαννίδη στην RomTelecom για τον ΟΤΕ;

Anonymous said...

Έλληνας ο David Watson κύριε Blogάρχη? Μετά φταίει ο Λεμονής που αποκαλύπτει την καταγωγή του Κονέ και κινδυνεύει η Όμάς με απώλεια 3 βαθμών? Έλεος.. Εκτός αν θεωρείται Χιώτης λόγω Τραπέζης..

Anonymous said...

Μήπως η μετακίνηση του Γ.Ι. αποτελεί ουσιαστικά απόλυση με κλωτσιά προς τα πάνω;

Και μήπως τελικά η OTEnet τα πήγε τόσο καλά, ώστε να μην αποτελεί πλέον asset για τη μητρική της;

Anonymous said...

Καλή του τύχη που δεν την πολυβλέπω βέβαια. Δεν τοποθετήθηκε, τον έβγαλαν από το "τραπέζι" σε περιφερειακότερες ευθύνες. Εξάλλου ο Γιώργος δεν ήθελε την συγχώνευση της ΟΤΕΝΕΤ. Και ο Μανασής πάντα τον περιμένει στη γωνία κι ας είναι κουμπάροι.

Anonymous said...

Ο Γιώργος δεν έχει να φοβηθεί κανέναν. ΜΟΝΟ με την αξία του πέτυχε και γι' αυτό δεν φοβάτε και τολμά.

Anonymous said...

Ο καλύτερος δρόμος για να μάθουμε για τον Ιωαννίδη, είναι να ακούσουμε τι λένε όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, στον ΟΤΕ, στην Panafon, στην Cosmote, στην OTENET και ξανά στον ΟΤΕ.
Κατά τα άλλα, να περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει στην RomTelecom, όπου είναι ένα καλό στοίχημα...

Anonymous said...

Ο Γ. ιωαννίδης παρέδωσε την ηγεσία της ΟΤΕΝΕΤ στον Η. Δρακόπουλο. Πώς θα πάει η μάχη της ΟΤΕΝΕΤ με Forthnet, On, HOL;

Anonymous said...

Ελπίζουμε να κάνει κάποια στιγμή ο ΟΤΕ απολογισμό για την απόδοση των επενδύσεών του στο εξωτερικό. Η Rom Telecom, ούτως ή άλλως, είναι η ναυραχίδα.
Απότι λένε όλοι, ο Γ. Ιωαννίδης δεν πάει σε καλή στιγμή. Να έχει καλή τύχη..

Anonymous said...

Ο Ιωαννίδης καλείται να 'σουλουπώσει' την Rom Telecom για να πουληθεί πιο εύκολα ο ΟΤΕ.

Anonymous said...

Ο κ. Γιώργος Ιωαννίδης είναι ένας εξαιρετικά επιτυχημένος manager στόν τομέα των τηλεπικοινωνιών. Υπήρξα συνεργάτης του και έχω προσωπική γνώμη για τίς εξαιρετικές ικανότητές και τίς γνώσεις του τόσο στο τεχνικό όσο και στο διοικητικό επίπεδο.
Πιστεύω ότι η μέχρι σήμερα άκρως επιτυχημένη επαγελματική του πορεία του κ. Ιωαννίδη, απετέλεσε μονόδρομο για τόν ΟΤΕ, ο οποίος του ανέθεσε την διοίκηση της Rom Telecom επειδή γνωρίζει ότι είναι ο μόνος που μπορεί να βγάλει την εταιρεία αυτή από τα χρονίζοντα αδιέξοδά της και να την οδηγήσει σε υψηλή κερδοφορία.
Αγαπητέ Γιώργο,
Είμαι βέβαιος για την επιτυχία σου και σε αυτό τό πόστο.
Σου εύχομαι καλή τύχη και δύναμη.
Ν.Ο. (nnecon@otenet.gr)

Anonymous said...

Κύριε Ιωαννίδη, η καλή τύχη και η ευτυχία να σε συντροφεύει πάντα, αγαπητοί φίλοι ο κ.Ιωαννίδης εκτός απο εξαιρετικός manager είναι και εξαιρετικός ΑΝΘΡΩΠΟΣ, μια προσωπικότητα τόσο απλή όσο και πολυσύνθετη ταυτόχρονα.
Γιώργο να είσαι πάντα καλά...