Friday, March 30, 2007

Υπουργοί, επιχειρηματίες οι υψηλοί προστάτες χούλιγκανς

Είναι πολύ απλό να σπάσει ο κύκλος του χουλιγκανισμού, που ξεκινά από τα ομαδικά σπορ και απλώνεται στην κοινωνία. Οι ιδιωτικοί αυτοί στρατοί υπάρχουν, επειδή ορισμένοι ισχυροί πολιτικοί έχουν πάρει υπό την προστασία τους ομάδες φανατικών οπαδών, γιατί αποτελούν και εκλογικό μηχανισμό. Επιπλέον γνωστοί επιχειρηματίες, που συνδέονται με ομαδικά αθλήματα, έχουν ολοφάνερες ευθύνες, επειδή δίνουν χρήματα και συντηρούν ομάδες χούλιγκανς, Το κάνουν είτε επειδή τις θεωρούν αναγκαία ασπίδα της ΠΑΕ που διευθύνουν, είτε επειδή κρίνουν ότι χρειάζεται ιδιωτικό στρατός.

Οι αποδείξεις και για τις δύο περιπτώσεις, είναι απλές και πασίγνωστες... Άρα ο Κ. Καραμανλής και ο Γ. Παπανδρέου, που είναι άνθρωποι ευγενικοί, μπορούν να προχωρήσουν σε επισημάνσεις και η κυβέρνηση σε μέτρα. Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να πούμε ότι είναι άδικο και αδιέξοδο να ρίχνονται όλες οι ευθύνες στην αστυνομίας: όταν συλληφθεί κάποιος χούλιγκαν, τότε "πέφτουν" πάνω στην υπόθεση υπουργοί, πρόεδροι ΠΑΕ, μέχρι και μητροπολίτες (!) για να αφεθούν ελεύθεροι ή να αθωωθούν στο δικαστήριο.

Δύο μεγάλες ΠΑΕ, από εκείνες που έχουν ισχυρό "κίνημα" χούλιγκανς, λειτουργούν χωρίς να έχουν ιδιοκτήτη! Τους συντηρεί το κράτος, χάρη σε παρεμβάσεις ισχυρών υπουργών, τόσο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, όσο και της σημερινής.

Δυστυχώς το φαινόμενο της κολακείας των μηχανισμών που συντηρούν τους χούλιγκαν είναι γενικευμένο, ανάμεσα σε φορείς εξουσίας, που επιθυμούν να αποκτήσουν λαϊκό έρεισμα: η παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου και ο πύρινος λόγος του, σε γιορτή ΠΑΕ, από εκείνες που διαθέτουν τους πιο φανατικούς χούλιγκανς, αποτελεί κινήσεις από εκείνες που ενθαρρύνουν τα φαινόμενα και τους δίνουν νομιμοποίηση.

Συνεπώς, όσοι μπορούν να πάρουν αποφάσεις για τον περιορισμό του φαινομένου του χουλιγκανισμού, γνωρίζουν το δρόμο και είναι εύκολο να βρουν τα μέτρα.

6 comments:

Anonymous said...

Ποιοι είναι οι ιδιοκτήτες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, της ΠΑΕ Αρης και της ΚΑΕ Αρης;

Anonymous said...

Ο αγνός φίλαθλος Κ. Καραμανλής, προφανώς θα έχει άποψη επ' αυτών.

Anonymous said...

Ο Ορφανός τώρα και ο Βενιζέλος, επίκυβερνήσεων Πασοκ, ειναι οι βασικοί υποστηρικτές των ομάδων κρούσεως των ΠΑΟΚ και Αρη

Anonymous said...

Μήπως πρέπει κάποιος να ασχοληθεί με τους «τεράστιους» παράγοντες των ομάδων μας που αναφέρονται στους αντιπάλους τους με χαρακτηρισμούς «κότες» και «πελάτες» και δίνουν τηλεοπτικό βήμα στα χειρότερα αποβράσματα;

Να δούμε τα πρωτοσέλιδα οπαδικών αθλητικών εφημερίδων που προάγουν τον φανατισμό και την βία;

Μάλλον όχι η λύση είναι να στέλνονται 16χρονα και 17χρονο παιδιά στη φυλακή προκειμένου σε λίγους μήνες να βγουν πλέον πωρωμένοι εγκληματίες…

Anonymous said...

Ο Πατριάρχης είναι ο τελευταίος που μπορεί να κατηγορηθεί για τα σημερινά φαινόμενα βίας και την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Τα καλόπαιδα των ΠΑΕ ανέθρεψαν οι ίδιες οι ομάδες ή απλά αδιαφόρησαν να τα διαλύσουν. Το αποτέλεσμα το βλέπουμε όλοι μας σήμερα.

Anonymous said...

Ο καλός κ. Πολύδωρας έχει εικόνα των ελέγχων που πραγματοποιούν τα αστυνομικά όργανα στις πύλες των γηπέδων; Μόνο μπαζούκα δεν έχουν περάσει οι οπαδοί (ακόμα)…

Σιγά μην ασχοληθεί η αστυνομία με τα ραντεβού των κάφρων