Κατά μια άποψη, τα blogs και το social networking είναι μια δραστηριότητα για ακτιβιστές και αργόσχολους... Η έρευνα της Edelman για τις παγκόσμιες τάσεις (http://www.edelman.com/image/insights/content/WhitePaper011107sm.pdf) δείχνει την γοργή ανάπτυξη του φαινομένου, αλλά και ορισμένα παράδοξα, όπως, π.χ., η πολύ μεγάλη διάδοση των blogs σε χώρες όπως η Ιαπωνία, η Κορέα και η Κίνα.
Η Ελλάδα, λόγω της χαμηλής διείσδυσης του γρήγορου Ιντερνετ (DSL), είναι γνωστό ότι βρίσκεται χαμηλά σε όλους τους διεθνείς πίνακες. Ωστόσο, υπάρχουν δύο λόγοι, οι οποίοι μπορεί να συμβάλλουν, ώστε να δούμε πιο ισχυρές τάσεις ανάπτυξης της εγχώριας «μπλογκόσφαιρας», απ’ ό,τι νομίζουμε. Είναι οι εξής:
1) Οι Έλληνες μιλάμε πολύ περισσότερο απ’ ό,τι ο μέσος όρος των Ευρωπαίων και αυτό δεν αφορά μόνο στην κινητή τηλεφωνία (ο Ροïδης, νομίζω, αναφέρει κάπου ότι στα τέλη του 19ου αιώνα, η Αθήνα είχε 15 εφημερίδες, ενώ το Παρίσι περί τις 5).
2) Η πραγματικότητα των ελληνικών media, που αφήνει χώρο στην διακίνηση της γνώσης και στην ανάπτυξη διαδραστικότητας με τον πολίτη /αναγνώστη /καταναλωτή.
Να δούμε...
1 comment:
Για την ώρα ορισμένοι τύποι βγάζουν την υπερβάλουσα ενεργητικότητά τους... Στην Ελλάδαν είναι πολύ νωρις για social media , social networking..
Post a Comment