Friday, June 22, 2007

Τι δεν πρέπει να ξεχάσω μετά την εκδήλωση...


H εκδήλωση της 21ης Ιουνίου "BLOGS, Internet: Η κοινωνία των πολιτών εν όψει των επόμενων εκλογών" καταγράφεται ως μια από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις. Από εκείνες τις πολλές, που συμβαίνει να έχω άμεση σχέση, δηλαδή περι τις 1-2 ανά εβδομάδα.

Όλοι οι ομιλητές είχαν δουλέψει τις τοποθετήσεις τους, με αποτέλεσμα να εισφέρουν ζωντανό λόγο και αναλύσεις σε βάθος. Οι συνεργάτες μου και εγώ θα βρούμε τον τρόπο να τεθεί στη διάθεσή σας όλο το υλικό, γιατί όποια τοποθέτηση και αν ξεχωρίσουμε θα ήταν άδικο για τις υπόλοιπες

Σημαντικό στοιχείο της επιτυχίας ήταν η συμμετοχή bloggers που δεν είναι γνωστοί από τη δραστηριότητά τους στην πολιτική, τη δημοσιογραφία ή τις επιχειρήσεις. Το ζητούμενο της οργάνωσης ήταν να δημιουργηθεί μια "γέφυρα" ανάμεσα στη ζωντανή κοινότητα των ενεργών bloggers και σε εκείνους (πολιτικούς, decision makers, opinion formers) που θα έπρεπε να παρακολουθούν την μπλογκόσφαιρα, ώστε αυτή να γίνει ουσιαστικό στοιχείο της κοινωνίας των πολιτών.

Δεν θα μπω στον πειρασμό να σας πω τι να κάνετε εσείς, ως προς το υλικό ή την ατμόσφαιρα της εκδήλωσης... Νομίζω έχει περισσότερη χρησιμότητα να αναφέρω τι σκέπτομαι να κάνω εγώ:
1. Θα μελετήσω ορισμένες από τις εισηγήσεις, που με εντυπωσίασαν για τα καινούργια στοιχεία που έθεσαν σε σχέση με αυτά που γνωρίζω ή νομίζω...
2. Θα απομονώσω κάποια θεματάκια, ώστε να αποτελέσουν post στο blog μου, γιατί αξίζουν τον κόπο.
3. Θα τακτοποιήσω τις κάρτες που πήρα από ενδιαφέροντες ανθρώπους που ήλθαν στην εκδήλωση, γιατί με ορισμένους βρήκαμε κοινά ενδιαφέροντα.
4. Θα επιβεβαιώσω τη δημόσια διάθεση του υλικού, ώστε να έχει πρόσβαση ο κάθε ενδιαφερόμενος.
5. Δεν θα ξεχάσω να σας αναφέρω ότι είναι διαθέσιμα 20 CD με μουσική που ξεχώρισε ο Ανέστης ειδικά για η χθεσινή εκδήλωση, με κομμάτια που ακούγονται σε blogs και διατίθενται εκτός δικτύου δισκογραφικών...

Τελειώνοντας, δεν υπάρχουν υποσχέσεις για μελλοντικές "κεντρικές" ενέργειες... ΄Οχι γιατί δεν υπάρχει διάθεση ή ιδέες. Αλλά, επειδή είναι απολύτως σεβαστό αυτό που ακούστηκε από πολλούς συμμετέχοντες: αν κάτι μας δείχνει η δυναμική των social media, είναι ότι θα πρέπει να αφήνονται να εξελίσσονται μέσα από την κοινωνία των πολιτών. Οι όποιες "κεντρικές" κινήσεις, θα πρέπει να ακολουθούν την δυναμική που έρχεται από τα "κάτω". Δεν είναι κολακεία προς τους bloggers, είναι η μόνη διαδικασία που δεν οδηγεί σε αδιέξοδα...
Όλοι οι άνθρωποι που δούλεψαν, εν πολλοίς εθελοντικά, για την εκδήλωση και εγώ προσωπικά , σας ευχαριστούμε...

11 comments:

Anonymous said...

Η εκδήλωση ήταν ενδιαφέρουσα!

Anonymous said...

Περιμένουμε να δούμε Online κάποιο υλικό

Anonymous said...

Όπως περιγράφεται, φαίνεται ενδιαφέρουσα, κρίμα που δεν το έμαθα νωρίτερα..

Anonymous said...

Ta Blogs, σαν θέμα επηρέασαν ακόμη και την εκφορά του λόγου όλων των ομιλητών στη χθεσινή εκδήλωση, ακούστηκαν ζωντανές απόψεις με χιούμορ, χωρίς προκαταλήψεις και καθωσπρεπισμούς.

Συγχαρητήρια.

Anonymous said...

προσωπικά,όλη αυτή την οργάνωση την ανάλυση,την κατάταξη και στρατηγική του μέλλοντος των μπλόγκ δεν την κάνω κέφι.
Δεν την κάνω κέφι γιατί το όλο πράγμα μου θυμίζει διαπαιδαγώγηση μικρού παιδιού που το σπάνε τον αυθορμητισμό και τον τσμπακά (για το καλό του).
Μπορεί πάλι και να έχω άδικο,δεν ξέρω,θα δείξει στο μέλλον.

Anonymous said...

Στάθη, τη σελίδα του Knowhow μπορούμε να την ποστάρουμε στα μπλογκ μας;

Στάθης Χαϊκάλης said...

nikan όλα για το blogging, κατά το '΄Ολα για τη μητέρα', το καταπληκτικό έργο του Αλμοδοβάρ...
Μπορείς να το κάνετε, ασφαλώς...

Anonymous said...

Ήταν ενδιαφέρουσα. Θα αρχίσω και γω να "ποστάρω" αποσπάσματα (με βίντεο) από σήμερα. Και ειπώθηκαν πράγματα που δείχνουν τη δυναμική που υπάρχει.Εκτός από μόνο μια ομιλία όλες οι υπόλοιπες ήταν πολύ ενδιαφέρουσες. Θα γίνουν θέματα στο blog μου. Πολύ καλή η επιλογή του panel. Ξανά συγχαρητήρια. Την επόμενη φορά να γίνει κάποιο ΣΚ ώστε να έρθουν και εργαζόμενοι blogger.

Στάθης Χαϊκάλης said...

@karpidis: αυτό που λέτε για την ώρα της εκδήλωσης είναι πολύ σημαντικό. ΄Ηταν μια από τις αδυναμίες ή λάθη, που διαπιστώσαμε στην πορεία... Από την άλλη πλευρά,υπήρχε το ζήτημα των δυνατοτήτων για συμμετοχή των προσκεκλημένων, πχ του Guillaume.
Σε μελλοντική προσπάθεια θα δοθεί ιδιαίτερο βάρος στην δυνατότητα συμμετοχής bloggers που είναι εργαζόμενοι.

Anonymous said...

Πρώτες εντυπώσεις από την εκδήλωση Blog και πολιτική
Ήδη ανέβασα το πρώτο video από την εκδήλωση.

Anonymous said...

Ανεβάστε ότι μπορείτε online.
Εκτός από τους εργαζόμενους blogger υπάρχουν και οι εκτός Αθηνών
:)