Saturday, August 25, 2007

Μαρτυρίες για διάλυση του κράτους, παντού

Δεν έχει έννοια να προσθέσω και άλλα δάκρυα για την τραγωδία της απώλειας δεκάδων ανθρώπων που κάηκαν από φωτιές.. Ως πολίτης, νοιώθω την ανάγκη, να δώσω κάποια στοιχεία για την διάλυση του κράτους, που καλπάζει παντού και έχει ορατό τίμημα: ο κρατικός μηχανισμός, πλέον, είναι σε εξαιρετική αδυναμία ως προς το να αντιμετωπίσει τις συνήθεις φυσικές καταστροφές και τα ατυχήματα. Μην σπεύσει κανένας να θεωρήσει αυτό το σημείωμα, σχόλιο ενάντια σε κάποιο κόμμα. Συμμετοχή στην ραγδαία αποδυνάμωση του κράτους έχουν όλα τα κόμματα, ακόμα πχ και εκείνα τα μικρά που επιμένουν σε λαϊκίστικες θέσεις που διαλύουν τα πανεπιστήμια.

Προχωράμε σε μερικά παραδείγματα:

ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: παρέλαβε ένα έργο ηλεκτρονικής ασφάλειας αξίας 250 εκατ ευρώ, αλλά είναι σε πλήρη αδράνειας, χάρη στην απροθυμία πολλών αστυνομικών να το αξιοποιήσουν, αλλά και στο λαϊκισμό μικρών κομμάτων, που έχουν κηρύξει τον πόλεμο στις κάμερες.

Επίσης η αστυνομία έχει παραγγείλει έργα ηλεκτρονικού αυτοματισμού ύψους 40 εκατ ευρώ, αλλά προχωράνε με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ ο πολίτης ταλαιπωρείται για ταυτότητες και διαβατήρια. (Οι εταιρείες έχουν έτοιμα μεγάλες φάσεις του έργου, αλλά η αστυνομία για κάποιους λόγους, δεν ενδιαφέρεται να τα θέσει σε λειτουργία).ΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΛΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ: τον εμπιστεύομαι, τον ξέρω χρόνια, είναι αποδεδειγμένα έντιμος και ειλικρινής. Δουλεύει σε πολύ μεγάλο αστυνομικό τμήμα, όπου τα βλέπει όλα. Δεν θα σας πω περισσότερα για τις μαρτυρίες του, παρά ότι η αστυνομία θα κατεβεί ακόμα πιο χαμηλά...ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ, ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ κλπ: οι περισσότεροι έχουν προσληφθεί ως ρουσφέτι, άρα αρκετοί από αυτούς δεν έχουν την αίσθηση του επαγγελματία που έχει υποχρέωση να φέρει εις πέρας τις υποχρεώσεις του.

Υπάρχει όμως και κάτι χειρότερο: οι δεκάδες ή και εκατοντάδες πολιτικοί και πολιτευτές της χώρας, έχουν επιχειρήσει να κάνουν κομματάρχες τους αστυνομικούς ή πυροσβέστες (εφοριακούς, στελέχη της πολεοδομίας κλπ). Πώς νομίζετε ότι κάνουν τη δουλειά τους οι αστυνομικοί ή πυροσβέστες που δουλεύουν για έναν πολιτικό της Β' Αθηνών; Τι εικόνα δίνουν στους συναδέλφους τους;

Η οργάνωση της πυροσβεστικής και της αστυνομίας είναι ένα μεγάλο θέμα, που δεν πρόκειται να βελτιωθεί, εαν δεν χτυπηθεί ο κομματισμός και το πελατειακό κράτος. Αυτό είναι κυρίως υπόθεση των μεγάλων κομμάτων, αλλά όχι μόνο.. Και τα μικρότερα κόμματα, εαν το πιστεύουν, μπορούν να κάνουν μια επίμονη καμπάνια, που θα κερδίσει την καρδιά του κόσμου, αφού όλοι μας βλέπουμε ότι η διάλυση του κράτους είναι μια βόμβα στα θεμέλια του δικού μας σπιτιού.

Ο κομματισμός και τα συμπτώματα του πελατειακού κράτους είναι μια βαριά αρρώστια, που έχει προσβάλει τα κόμματα, την τοπική αυτοδιοίκηση και πολλούς απλούς πολίτες. Ο χειρότερος τρόπος για να αντιμετωπισθεί είναι να τα ρίχνουμε όλα σε ένα κόμμα. Να αναλάβει ο καθένας μας τις ευθύνες του, πχ τώρα ενόψει εκλογών να πιέσει το κόμμα που ψηφίζει να κάνει δεσμευτικές κινήσεις για την αποφασιστική μείωση των συνθηκών ρουσφετολογίας, συναλλαγής πολιτικού-πολίτη, που φέρνει τη διάλυση του κράτους και την ηθική καταρράκωση του πολίτη... Επικοινωνείστε τώρα με τον πολιτικό που υποστηρίζετε, στείλετε αυτή τη στιγμή μήνυμα στο κόμμα που ψηφίζετε, καυτηριάστε τη λογική 'να διοριστεί το παιδάκι στην πυροσβεστική για να παίρνει ένα καλό μισθό και να κάθεται'.

No comments: