Wednesday, October 10, 2007

"Επιχειρηματική καινοτομία και συλλογική ευφυΐα"


Ένας πρώην υπουργός, από τα (ευφυή) «παιδιά της πιάτσας», μου είχε πει «Τι απάτη είναι αυτή;», όταν του ανέφερα ότι θα συμμετείχα σε μια ημερίδα για το knowledge management. Τα «παιδιά της πιάτσας» έχουν αυγατίσει από τότε και ασκούν γοητεία σε μια χώρα, όπου θεωρούνται πρότυπα η μαγκιά, η καπατσοσύνη και η ανέλιξη χωρίς αρχές. Ευτυχώς, όμως, κάποια στελέχη που ασχολούνταν με το knowledge management συνεχίζουν αυτά τα ριψοκίνδυνα σπορ και –όχι και τόσο παράδοξο- έχουν κοινό και ζωτικό χώρο.

Ένας από αυτούς είναι ο Γρηγόρης Μέντζας, καθηγητής πλέον του Μετσοβίου, που ξεκίνησε το δικό του blog. Η αξία της ιστοσελίδας του, όπως μπορείτε να δείτε από το συγκεκριμένο θέμα, εντοπίζεται όχι στα όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής, αλλά και στο γεγονός ότι ταξιδεύει συχνά και παρακολουθεί από ερευνητική/ακαδημαϊκή σκοπιά θέματα που, όσοι τρέχουμε με την ασφυκτική πίεση της επιχειρηματικής καθημερινότητας, τα βλέπουμε «ξώφαλτσα».

Καλό ταξίδι στο Γρηγόρη, καλή ανάγνωση σε εμάς...

2 comments:

Anonymous said...

Καλό είναι να εμφανιστούν και άλλοι bloggers, που να γράφουν για θέματα της ειδικότητάς τους, καθώς έχει γεμίσει η Ελλλάδα από μπλογκσ με πολιτικά σχόλια

testsd1222 said...

Με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο η άποψη του Κ Χάρη. Αφού όλοι έχουμε δημιουργήσει κι απο ένα blog, τουλάχιστον να είναι αυτό πόλος έλξης και βήμα για σημιουργικό διάλογο, αλλά και απόψεις πάνω στα θέματα που μας αφορούν..