Monday, February 18, 2008

«Λευτεριά από τη Μεταπολίτευση» ζητά η «γενιά των 700 ευρώ»…


Πόσο εξυπηρετεί τα νέα παιδιά η γενικευμένη αντίληψη να γίνουν όλα κρατικά; Πού μπορεί να οδηγήσει η ισχυρή αντίδραση των γενεών που είναι «μέσα στα πράγματα» (30-60 ετών), σε κάθε έννοια μεταρρύθμισης και διόρθωσης των συστημάτων προνομίων;

Η τοποθέτηση του blog της γενιάς των 700 ευρώ, με τον εύγλωττο τίτλο «Λευτεριά από τη Μεταπολίτευση», στοιχειοθετεί τη θέση ότι το παντοδύναμο στην Ελλάδα μέτωπο του «να μην αλλάξει τίποτε» μπορεί να αφήνει στην «απέξω» τη νέα γενιά. Όλο αυτό το κυρίαρχο μπλοκ των δυνάμεων, που ξεκινούν από το ΛΑΟΣ και φθάνουν μέχρι και το ΚΚΕ, που υπερασπίζεται όλα τα κεκτημένα –ακόμα και των συνδικαλιστών που αρνούνταν να λειτουργήσουν το Μετρό για 2 ώρες παραπάνω τα Σαββατοκύριακα-, τι περιθώρια αφήνει στους νέους που θέλουν να ξεκινήσουν τη ζωή τους; Κάποιον διορισμό στο Δημόσιο…

Διαβάστε το κείμενο «Λευτεριά από τη Μεταπολίτευση», μπορεί να είμαστε και εμείς ανάμεσα σε αυτούς που κρατούν τους 20άρηδες σε μια ιδιότυπη «ομηρία».
(η φωτο είναι από το flickr)

5 comments:

Anonymous said...

Ήμουν τις προάλλες σε ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης. Είχε ένα stand στο οποίο αναγραφόταν "Πρώτα σε πωλήσεις". Τα βιβλία που ήταν πάνω του ήταν όλα βοηθήματα για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ...

...Όπως είπε κι ένας φίλος μου σε μια συζήτηση που είχαμε κάποτε "Αν δεν πεθάνει η λεγόμενη "Γενιά του Πολυτεχνείου" προκοπή δεν θα δούμε σ' αυτήν τη χώρα"...

Giannis_Rebelos said...

Kαταρχάς θεωρώ ότι η γενία των 700 ευρώ είναι ένα ακόμα κατασκεύασμα της Νέας Τάξης Πραγμάτων και του Κεφαλαίου για να ελέγχουν την Νεολαία και τον απλό πολίτη.
Υπάρχουν αρκετα ζητήματα που πρέπει να μας αφυπνίσουν σαν πολίτες.
Υπάρχει ένας ακύρηχτος πόλεμος μεταξύ προνομιουχών μόνιμων υπαλλήλων και συμβασίουχων που μόνο το ΚΚΕ φωνάζει και το λέει αλλά δυστυχώς κάποιοι ψευτοφιλεύθεροι δεν βγάζουν μιλιά.

Χρειάζεται μια αλλάγη επαναστατική απο την Νεολαία και όχι απο ένα απλό blog για να αλλάξει η κοινωνική και οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.

Anonymous said...

Να δούμε τι λένε όλοι οι πολιτικοί που κάνουν όρκους πίστης στη γενιά των 700 ευρώ.

Anonymous said...

Gianni

Δε θέλω να φανώ απαισιόδοξος, αλλά οι επαναστάσεις έδειξαν ότι οι ιδεολόγοι-πρωτεργάτες των επαναστατών, έγιναν οι προύχοντες της επόμενης μέρας. Είναι η φύση του ανθρώπου τέτοια.

Giannis_Rebelos said...

Αγαπητέ Γιώργο ε τότε με την άποψη ας παραδώσουμε το μέλλον μας στους παγκόσμιους εξουσιαστές και στα τρωκτικά και ας δεχτούμε τα μέτρα τους a priori.
Δεν με ενδιαφέρει τι έγινε στο παρελθόν μπορεί η Οκτωμβριανή Επανάσταση μετα απο πέρασμα ετών να απέτυχε αλλά έδειξε ιδεολογικά το δρόμο στους ανθρώπους ότι ένας άλλο κόσμος είναι εφικτός.
Και δεν εννοώ τον Καπιταλισμό...