Tuesday, February 26, 2008

Κάτι θετικό: τα blogs μπήκαν στο ελληνικό πάνθεον!


Εκβιαστές, κουκουλοφόροι, διχασμένες προσωπικότητες! Οι bloggers μπήκαν στην κεντρική σκηνή της ελληνικής πραγματικότητας.

Πέρα από το (με το ζόρι) χιούμορ, να πούμε ότι οι «αγριάδες» που βλέπουμε στην τηλεόραση για το press-gr, αφορούν υποθέσεις των παραδοσιακών Μέσων. Το 99.9% των bloggers, ακόμα και πολλοί εξακολουθούν να είναι ανώνυμοι, ασχολούνται με τον κόσμο πέραν των media..

Στα blogs θα βρείτε τις καλύτερες επιφυλλίδες μετά την εποχή του Πλωρίτη, του Παλαιολόγου, του Μαρωνίτη, του Τάσου Βουρνά της δεκαετίας του '70. Σκέψη κοφτερή, γλώσσα στερεή ελληνική, τίμιες τοποθετήσεις.

Στα ιστολόγια θα βρείτε τους καλύτερους διαλόγους για τη μουσική (τους ζηλεύω, εγώ ο ψιλοάσχετος).

Στα blogs θα συναντήσετε τις πιο εμβριθείς τοποθετήσεις για θέματα τεχνολογίας και gadgets -όσοι συνέβη να με διαβάζουν από τη δεκαετία του 1980, γνωρίζουν πού έχουν ασπρίσει τα μαλλιά μου....

Η δυσάρεστη ιστορία του press-gr δεν θα αφήσει πολλές σκιές στους bloggers και τα blogs. Δεν είναι wishful thinking: μερικές δεκάδες χιλιάδες Έλληνες θα δοκιμάσουν να μπουν σε blogs και θα ανακαλύψουν τις υπέροχες μουσικές του Ανέστη, του Fantasmeniou, της Elafini, του Khlysty, του Wildjazz… Θα μαγνητισθούν από τις αναλύσεις της Ψιλικατζούς, του Απειρώτα, τις ειδικές αναφορές του bizwriter, του nylon, του metablogging.

Δεν κάνω χιούμορ, δεν είναι προβοκατόρικη σκέψη: μέσα από το δράμα του press-gr, θα προστεθούν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες νέοι επισκέπτες... Δεν είναι παράδοξο. Το φαινόμενο είναι καινούργιο και υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός Ελλήνων (και κατοίκων της χώρας) που αναζητούν εναλλακτική ενημέρωση και ψυχαγωγία. Το «παρανάλωμα» του press-gr θα λειτουργήσει ως «κράχτης», ενώ, από την άλλη, θα συμβάλει ώστε να αυτοπεριορισθούν ορισμένοι ανώνυμοι «αψείς» bloggers.

2 comments:

BioLogos said...

Aυτή την οπτική την προτιμώ και δίνει ελπίδα στο μέσο-χόμπυ μας, ενώ νομίζω ότι η "κοινότητα" σε ένα βαθμό μπορεί να αυτορυθμίζεται και να προστατεύεται απο τα ιντερνετικά "μπάχαλα" δίχως παρεμβάσεις από έξω.

Παρόλα αυτά μου άρεσε που επιβεβαιώνεις για άλλη μια φορά τον τίτλο του μπλογκ σου.

Rodia said...

Διαδοση του ιντερνετ με τη μεθοδο "πατατες του Καποδιστρια" περιπου.. ;-)