Monday, March 03, 2008

Press-gr και «Γενιά των 700 ευρώ»


Το blog «Γενιά των 700 ευρώ» είναι μια από τις πιο καλές αποδείξεις για το φρέσκο άνεμο που έφερε η μπλογκόσφαιρα στο δημόσιο διάλογο και αυτό είναι ολοφάνερο από το σχόλιό τους για υπόθεση του press-gr.

Τα παιδιά (που δεν τα γνωρίζω) εισφέρουν μια άποψη από τελείως διαφορετική οπτική γωνία και εκφράζουν μια τοποθέτηση που δεν μπορούν να έχουν:
- οι πρώην ή νυν δημοσιογράφοι, που έγιναν bloggers,
- όσοι έχουν επιχειρηματικά ενδιαφέροντα, τα οποία, εκ των πραγμάτων, ενυπάρχουν και στα blog τους,
-τα κόμματα και οι πολιτικοί, που εκφράζουν αυτές τις μέρες τοποθετήσεις για την υπόθεση του press-gr,
-φορείς όπως τα κλασσικά media, που έχουν ενδιαφέροντα σε σχέση με την ανάπτυξη της μπλογκόσφαιρας...

(Και εγώ και εσείς που με διαβάζετε αυτή τη στιγμή, μπορεί να ανήκουμε σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες).

Να, λοιπόν, η αξία της μπλογκόσφαιρας: έχει τη δυνατότητα να δίνει λόγο, σε όσους δεν είχαν πρόσβαση στα κλασσικά media, δεν έχουν την επιχειρηματική δύναμη να αποκτήσουν πρόσβαση κατά βούληση. Μπορεί να μην συμφωνούμε σε όλα με τη «Γενιά των 700 ευρώ», πιθανόν να μας την «πουν» κιόλας για όσα διαφωνούν με τις δικές μας απόψεις. Θα ήταν χρήσιμο να αναπτυχθούν και άλλες τέτοιες ανεξάρτητες φωνές στην μπλογκόσφαιρα…

(Κάνω συχνά αναφορές στο g700, γιατί η διαίσθησή μου λέει ότι θα ανθίσουν, αν δεν υπάρχουν ήδη, και άλλες παρόμοιες παρεμβατικές δυνάμεις, που θα έχουν ως κύρια πλατφόρμα το Διαδίκτυο. Θέλουμε περισσότερους «κούκους». Να μην ξεχνάμε τι μπορεί να πάθει ένα «ταλέντο», αν δεν ξεπηδήσουν και άλλα δίπλα του, κάτι σαν τον Σωτήρη Νίνη του Παναθηναϊκού).

1 comment:

Anonymous said...

Αντε να κάνει το νόμο η κυβέρνηση, να τελειώνουμε..Βεβαίως ο νόμος δεν θα εφαρμοστεί ποτέ.. Ρωτείστε και το Πασοκ