Wednesday, April 30, 2008

Η χωρίς επιστροφή πορεία των εφημερίδων

Αν ανοίξετε την ιστοσελίδα του πιο έγκυρου παγκοσμίως medium για τη διαφήμιση, του Advertising Age, θα δείτε να «κοσμεί» το σχετικό άρθρο και μια φωτογραφία με εφημερίδες στην πυρά… Ο λόγος, για την συνεχώς καθοδική πορεία των αμερικανικών εφημερίδων, τις αγωνιώδεις προσπάθειες για ανακοπή της πορείας αυτής και το φαύλο κύκλο που δημιουργείται...

Αν έχετε λίγο χρόνο αυτές τις μέρες, ρίξτε μια ματιά σε αυτό το άρθρο. Τα πράγματα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα δεν θα εξελιχθούν με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό που τρέχουν οι εξελίξεις στις ΗΠΑ. Τουλάχιστον στην Ευρώπη, υπάρχουν αντίστοιχα φαινόμενα... Όσον αφορά στην Ελλάδα, τα localities δίνουν έναν άλλο τόνο, ωστόσο δεν ξέρω πόσοι θα έβαζαν στοίχημα πως η χώρα μας θα αποτελέσει μοναδική εξαίρεση σε αυτά που συμβαίνουν στην Ευρώπη.

1 comment:

Anonymous said...

Εραστής της εφημερίδας, ξύπνησα το πρωί μιας Κυριακής για να αγοράσω την εφημερίδα που με εκφράζει και την διαβάζω χρόνια τώρα .
Στο περίπτερο ουρά!!! Όταν ήρθε η σειρά μου και ζήτησα την συγκεκριμένη εφημερίδα με χαμόγελο ο περιπτεράς με παρότρυνε γρήγορα να πάω σε ένα άλλο περίπτερο γιατί η συγκεκριμένη εφημερίδα είχε ένα σπουδαίο (για αυτόν) DVD !!!
Εφημερίδα δεν βρήκα και ήταν μόλις 10 το πρωί . Ο καφές μου έμεινε μόνο στη γευστική απόλαυση .
Ενημέρωση η DVD ???
Κάπως έτσι στην Ελλάδα η εφημερίδες ζουν !!!
Οι Δημοσιογράφοι????
Για τους Κυρίους αυτούς παρακαλώ πολύ να αφιερώσετε ένα άρθρο για να σας αποκαλύψω τι σιγοψιθυρίζεται στην αγορά.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία
Γιώργος Τσερεμής
Κέρκυρα