Monday, December 29, 2008

Μια καλή είδηση για τα ελληνικά social media… Μμμ, δύο καλές ειδήσεις!

Απ’ ό,τι φαίνεται, «χτίζεται» ένα megablog, με έναν από τους βασικούς συντελεστές την επανακάμψασα «Ψιλικατζού» (έχει και άλλους βασικούς συντελεστές, να το πούμε μην διαταράξουμε τις μεταξύ τους ευαισθησίες και ισορροπίες...).

Η δεύτερη καλή είδηση είναι ότι ετοιμάζεται κάτι παρόμοιο, μάλλον με ορμητήριο τη Θεσσαλονίκη. Στη θεωρία φαίνεται ότι θα είχε αξία, τα social media παρέχουν στοιχεία υπέρβασης του Αθηνοκεντρισμού… Θα ήταν καλό να αποδειχθεί και στην πράξη, γιατί τα social media έχουν πράγματι στοιχεία επανάστασης.

Δεν έχουν όμως ακόμα ολοκληρώσει την ανατροπή ενός συστήματος που κυριαρχείται από την παραδοσιακή πολιτική και τα συμβατικά media. Από εμάς, πάντως, πολλές ευχές για εκθετική αύξηση των μοναδιαίων επισκέψεων…

*η φωτο είναι από το flickr*

11 comments:

Anonymous said...

Στάθη,

ευχές για το 2009!

Για το "παρόμοιο", μην είσαι αισιόδοξος... ;-)

Anonymous said...

Όντως δύο καλές ειδήσεις!

Το AllWe.tv αποτελείται από άτομα που είχαν την ενότητα OUTDOORS στο zougla.gr... Δεν "έκατσε" η συνέχιση της συνεργασίας κι έτσι ξεκίνησαν κάτι δικό τους.

Anonymous said...

Ε όχι και megablog! :)
Ευχαριστώ πολύ για την ψήφο εμπιστοσύνης και φαντάζομαι έχετε κι ένα μεγάλο ευχαριστώ από όλα τα παιδιά της παρέας. Να 'στε καλά.

Γιάννη, οι μισοί είναι από το outdoors, οι άλλοι μισοί από τα σπίτια τους. :D

Εύχομαι καλή χρονιά σε όλους.

ο δείμος του πολίτη said...

Πάντως δεν είμαι και τόσο αισιόδοξος για τα social media. Είναι εύκολο, αλλά όπως φαίνεται και από το εξωτερικό ακόμα έχουν πολύ δρόμο.

manosantonaros said...

Αθηνοκεντρισμού;
Μα μπορεί να υπάρχει κάτι τέτοιο στο internet?
Στάθη καταλαβαίνω ότι με την "υπερβαση"... κάνεις έτσι κι αλλιώς την υπερβαση... όμως όπως και ναχει η λέξη υπάρχει για να το θυμίζει....
Οχι... ούτε καν που μας πέρασε ποτέ το τοπικιστικό ή κάποιο παρόμοιο ή αντίστοιχο θεμα...
Χρόνια πολλά

manosantonaros said...

Και από την άλλη σε μια δεύτερη σκέψη... δεν ειναι ο "αθηνοκεντρισμός" ή "Κρητηικοκεντρισμός" που με κάνει και κλωτσάω... όλες οι κατηγοροποιήσεις με ενοχλούν: Μαύροι, άσπροι, κλασσική μουσική, ροκ, βλαχοροκ, δεξιά, αριστερά, social blogs, media blogs, partouza-blogs...outddors....indoors... ειμαι φανατικός θιασώτης του: η ζωή ειναι πιο απλή...μ αρεσει, δεν μ' αρεσει, θέλω δεν θέλω...
Να είμαστε όλοι ευτυχισμένοι και καλά στο 2009+

Στάθης Χαϊκάλης said...

@προς όλους...
...έκανα μια μικρή απόδραση στη Νέα Υόρκη και δεν ήταν ευκολο να αντιδράσω στις ...αντιδράσεις σας έγκαιρα.
Για τους συντελεστές του allwe.tv , μόνο ευχές. Να θυμίσω ότι σ' αυτή τη χώρα, ο καθένας προσπαθεί να κάνει το μαγαζάκι του, άρα αξιζει ενας καλός ειλικρινής, από καρδίας λόγος για όσους κάνουν το αντίθετο: προσπαθούν να ενώσουν δυνάμεις, μιας και η πολυδιάσπαση έχει γίνει αστεία..
Για τον panoz, ευχές να γίνει αυτό που σκεφτόταν ή κάτι ...καλύτερο.
Οι λίγοι που προσπαθούν για συνθέσεις και ομαδική δουλειά, μπορεί να βρουν ανέλπιστους συμμάχους.
Καλή χρονιά...Θα είναι σκληρή, αλλά θα φέρει και ευκαιρίες..

manosantonaros said...

Γεια σου Στάθη και καλά να περνάς...
Εχεις απόλυτο δίκιο και σ' ευχαριστώ πολύ...
Εχω κι εγω την ίδια αίσθηση για την καινούργια χρονια.... ολα θαναι ετσι κι αλλιώς καινούργια...

Anonymous said...

Πολλές ευχες για το 2009! με υγεια ειρηνη και χαρα!

Νέαρχος Γαλανάκης said...

Κύριε Χαϊκάλη
Επειδή δεν είμαστε όλοι εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες και μερικοί ,ως ο υπογραφόμενος μαθαίνουν δύσκολα (Λόγω ηλικίας).Τι είναι αυτά τα social media , κάτι σαν το TVXS ή το Facebook

Στάθης Χαϊκάλης said...

@κ.Ν.Γαλανάκη: 'μπήκα' στο blog σας και έτσι δεν είναι φιλοφρόνηση αν πω ότι μαθαίνετε πολύ πιο γρήγορα, απότι 40ρηδες, που είναι στην πολιτική , στο δημόσιο ή στην εκπαίδευση...
Με δύο λόγια, τα social media είναι ένας πολύ ευρύτερος χώρος, απότι τα blogs. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες του Web 2.0 (του σημερινού γρήγορου Internet), αναπτύσσουν διαδικασίες πολυεπίπεδης επικοινωνίας μεταξύ πολιτών.. Εκτός απο τα blogs, στην οικογένεια περιλαμβάνονται: YouTube, Facebook, Flickr (για φωτογραφίες),twitter, wikipedia κλπ.
Σας τα είπα πολύ πρόχειρα.. Η wikipedia τα γράφει αναλυτικότερα και με ακρίβεια..Πολλοί έλληνες bloggers έχουν γράψει θαυμάσια κομμάτια...Θα βρείτε, επίσης, υλικο στο εταιρικό μου blog, www.knowhow.gr και -σ' αυτό εδώ- το προσωπικό μου blog.
Εύχομαι καλή χρονιά και να συνεχίσετε το ωραίο σας blog.