Friday, January 30, 2009

Οι ευρυζωνικές δραστηριότητες κόντρα στην ύφεση –ο G. Brown και εμείς…

Στη Βρετανία η κυβέρνηση ψάχνει να βρει ελπίδες, για τη μάχη κόντρα στην ύφεση. Ο Gordon Brown βλέπει μια ευκαιρία στις ευρυζωνικές υποδομές και στις εταιρείες ψηφιακών υπηρεσιών (κλείνοντας πάντως το «μάτι» και στα media, που τα περιλαμβάνει σε αυτή την παρέα).

Στην Ελλάδα, δεν βλέπουμε κάποια τέτοια ηγετική πρωτοβουλία… Οι εταιρείες ταλαιπωρούνται ανάμεσα στην ισχυρή οικονομική πίεση που υφίστανται οι εταιρείες πληροφορικής και στο ταχύτατο consolidation του κλάδου των τηλεπικοινωνιών.

Μια εξήγηση της απραξίας, μπορεί να είναι η πεποίθηση των ηγεσιών της χώρας ότι η ύφεση «δεν ήλθε ακόμα στην Ελλάδα». Καλό είναι να θυμηθούμε ότι δεκάδες έργα ψηφιακών υποδομών, που χρηματοδοτούνται από την Ε.Ε., το ΚΠΣ, το ΕΣΠΑ, είναι μισοτελειωμένα και πάντως αρκετά μακριά από το να τραβήξουν την κρίσιμη μάζα πολιτών να τα χρησιμοποιήσει.

Μπορούμε να είμαστε, λοιπόν, συγκρατημένα αισιόδοξοι, ότι κάποια φιλόδοξη ηγεσία θα σπρώξει λίγο παραπάνω τα πράγματα, ώστε να μην μείνουμε εγκλωβισμένοι στις ταραχές του Δεκεμβρίου και τα αγροτικά μπλόκα του Γενάρη…

*photo via flickr*

2 comments:

Anonymous said...

οι έλληνες πολιτικοί θα πρέπει να ανακαλύψουν την αξία των ψηφιακών υποδομών...Αλλα ζούμε σε μια χώρα, όπου όταν ο Γ. Παπανδρέου πρόσφατα αναφέρθηκε στο ψηφιακό βιβλίο, βρέθηκαν πολλοί που τον ειρωνεύτηκαν... Καλά κρασιά...

ο δείμος του πολίτη said...

Τα ευρυζωνικά θα είχαν μία ιδιαίτερη ώθηση αν αν συκοφαντούταν τόσο έντονα το διαδίκτυο στο όνομα εγκλημάτων ή αναλφάβητων φοβιών και αν το ίδιο το κράτος αποφάσιζε να συνδέσει όλες τις υπηρεσίες του μεταξύ τους, ώστε να αποφεύγεται όλη η γραφειοκρατική ταλαιπωρία του πολίτη και να την επιφορτίζονται οι υπάλληλοί του.