Η αναζήτηση του Έλληνα τραπεζίτη που παίρνει μισθό αυτού του επιπέδου μπορεί να χαρακτηριστεί λαϊκισμός. Από την άλλη πλευρά, μετά και τις νέες δηλώσεις του κ. Προβόπουλου, ότι τα πράγματα στο χρηματοπιστωτικό σύστημα είναι χειρότερα απ’ ότι νομίζαμε (και εκτιμούσε), προκύπτει ένα ερώτημα: πώς είναι δυνατόν μετά από όσα έχουν διαπιστωθεί για τις αδυναμίες του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, που αποκαλύφθηκαν μέσα στην κρίση, να μην έχει απομακρυνθεί ούτε ένα στέλεχος;
Καμία κρατική και καμία ιδιωτική τράπεζα δεν απομάκρυνε κάποιον από το top management… Η απομάκρυνση του κ. Κροντηρά από την Εμπορική δεν μπορεί να συγκαταλεγεί σε αυτές τις περιπτώσεις, πρώτον, γιατί πάντα υπήρχε η απορία πώς οι Γάλλοι είχαν επιλέξει ένα στέλεχος που δεν είχε καμία εμπειρία από τράπεζες και δεύτερον, η αποχώρησή του ήταν κοινό μυστικό εδώ και πολύ καιρό. Και είχε (η απομάκρυνση) μικρή σχέση με την οικονομική κρίση.
Η κοινή λογική λέει ότι όσο και αν οι Έλληνες πολιτικοί αισθάνονται δέος απέναντι στις τράπεζες, η αυξανόμενη πίεση θα οδηγήσει σε «θυσία» και κάποιων στελεχών. Κυρίως στις ιδιωτικές τράπεζες…
*photo via flickr*
2 comments:
Χεχεχε... μέχρι αυτή τη στιγμή ακόμα δεν έχει απομακρυνθεί ούτε ο φωστήρας που αποφάσισε στην Εθνική να αυξήσουν τα επιτόκια των καρτών (αυτό που μετά την κατακραυγή και τη μαζική αποχώρηση πελατών πήραν πίσω).
@ανέστης..
Η αλήθεια είναι ότι η ανάρτησή μου είχε κάποια -ηθελημένη- υπερβολή...
Απομακρύνσεις έχουν συμβεί, σε δεύτερο επίπεδο όμως..Πχ σε χρηματιστηριακή, που είχε εξαγορασθεί από Τράπεζα, όπου έμειναν εκτός οι μέτοχοι της εξαγορασθείσας μετά τον εντοπισμό κάποιων δανείων.
Το ζήτημα είναι τι γινεται στο α' επίπεδο..
Post a Comment