Monday, February 16, 2009

Έλληνες Πολιτικοί και Twitter, δύσκολη «χημεία» (μέρος 3ο)

Ένας νέος Έλληνας πολιτικός έδωσε μια εξήγηση γιατί οι συνάδελφοί του είναι πολύ δύσκολο να υιοθετήσουν ένα τόσο «πυκνό» (και σύντομο) ημερολόγιο, όσο το Twitter:

«Οι περισσότεροι το θεωρούν ένα συστηματικό “χαφιέ”… Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των Ελλήνων βουλευτών αφιερώνει τον περισσότερο χρόνο της για εξυπηρετήσεις ψηφοφόρων ή επαφές με δεύτερης κλάσης δημοσιογράφους, που δουλεύουν σε αμφίβολης εμβέλειας Μέσα, αντιμετωπίζουν το Twitter όπως ο διάβολος το λιβάνι».

Αδικεί ο νέος πολιτικός τους συναδέλφους του: οι περισσότεροι δεν ασχολούνται με τα social media, επειδή δεν έχουν καλή σχέση με την τεχνολογία… «Μα, και αυτό για τους ίδιους λόγους, γίνεται», επιμένει ο συνομιλητής μου. «Με τόσο χρόνο που αφιερώνουν για εξυπηρετήσεις βουλευτών, αλλά και για λίγη δημοσιότητα, δεν βλέπουν το λόγο να μάθουν Google search, τη Wikipedia, κλπ».

Από περιέργεια, ας δούμε πώς αντιμετωπίζουν οι πολιτικοί στις ΗΠΑ το Twitter. Στο ιστολόγιο αυτό γράφτηκαν πρόσφατα άλλα δύο σημειώματα για το Twitter, την επικοινωνία και τους πολιτικούς, τα οποία μπορείτε να δείτε εδώ κι εδώ.

*photo via flickr*

No comments: