Friday, March 13, 2009

Το ΠΑΣΟΚ αναβαθμίζει το Wikipolitics, μετά τη συζήτηση στο «Μπενάκη»

Η έντονη συζήτηση στην εκδήλωση «Social media και επικοινωνία», γύρω από το πόσο ενεργή είναι η πλατφόρμα Wikipolitics του ΠΑΣΟΚ, είχε και τα καλά της. Στελέχη του κόμματος που άκουσαν την κριτική για το ότι το Wikipolitics παραμένει σε «χαμηλή πτήση», συνέβαλαν στο να δοθεί μια νέα ορμή.

Ήδη το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προωθεί ένα πλάνο ενίσχυσης του Wikipolitics, ώστε το έργο των βουλευτών, να ενισχύεται από τις απόψεις των πολιτών και να «αναβαπτίζεται» στην συμβολή μελών του κόμματος, σχετικά με επερωτήσεις στη βουλή κλπ.

Στη χώρα μας, η συμβολή του Διαδικτύου και των social media στην ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών, έχει περιορισθεί μέχρι στιγμής στην παροχή βήματος σε ποικίλους ακτιβιστές, σε μια περίοδο που έχουν ενισχυθεί οι φωνές αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος από τη βάση της κοινωνίας (όπως φαίνεται και από δεκάδες ποιοτικές και ποσοτικές μετρήσεις της κοινής γνώμης). Το ΠΑΣΟΚ είναι στην ουσία ο μόνος πολιτικός φορέας, που επενδύει στα social media.

Σε ανεπτυγμένες δημοκρατίες έχουν αναδειχθεί μια σειρά εφαρμογές του Διαδικτύου και των social media, που αποτελούν πλέον στοιχείο των δημοκρατικών θεσμών. Ιδού και μια καταγραφή ορισμένων από αυτές

1 comment:

Anonymous said...

Στο Μπενάκη είδαμε ορισμένες παρέες, που το ένα μέλος κολάκευε το άλλο και τούμπαλιν. Αν ισχύει αυτό που γράφεις για το wikipolitics, τοτε φαίνεται ότι έμεινα και κάτι χειροπιαστό. Πέρα από το self admiring societies για να μην χρησιμοποιησω καποιο ιταλικο όρο, για τις κλειστές παρέες.