O εμπνευστής του πολύ καλού blog για το επιχειρείν «ψάρεψε» -και το σύστησε μέσω Twitter- ένα δεκάλογο για την πραγματοποίηση επιχειρηματικών ventures και start-ups, ακόμα και σε περίοδο οικονομικής κρίσης.
Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα μέλη των «ελίτ» μας λένε με τον ένα ή τον άλλον τρόπο, γιατί δεν το σκεφτήκαμε να γίνουμε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι.
Ποιος θα πει τι ζημιά γίνεται με την τόσο ευρεία και πάνδημη απαξίωση της επιχειρηματικότητας; Ποιος θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας; Ποιος θα δώσει ευκαιρίες στα νέα παιδιά;…
*photo via flickr*
2 comments:
Αγαπητέ Στάθη,
Τα ερωτήματα που θέτεις είναι καίρια! Μια μικρή ιστορία: Πρόσφατα μια φίλη έψαχνε για το γραφείο της ένα άτομο γιατί η δουλειά πάει πολύ καλά. Τα περιβάλλον εργασίας εξαιρετικό, χρήματα ικανοποιητικά, και προοπτικές για κάτι μόνιμο αφού η φίλη μου πραγματικά χρειάζεται ένα έξτρα άτομο. Η κοπέλα που προσλήφθηκε (αξιόλογη - την γνωρίζω και αυτή προσωπικά) κάθησε περίπου μια εβδομάδα, και μετά έφυγε! Όχι γιατί δεν τις άρεσε το περιβάλλον εργασίας αλλά γιατί βρήκε δουλειά(!) με stage στην Νομαρχία! Για 18 μήνες, 6-ωρο, με ελάχιστα χρήματα (περίπου 400 ευρώ), και χωρίς ένσημα!!
Είναι Απίστευτο αυτό που έχει κάνει το Ελληνικό Κράτος στα νέα παιδιά!! Πήγε γιατί όπως μου είπε "έτσι ανοίγει μια πόρτα για το Δημόσιο"!!
@epixeirein
to πελατειακό κράτος κάνει απίστευτη ζημιά στις υγιείς επιχειρήσεις. Κοινότυπη διαπίστωση... Ωρα να δούμε ποια πρέπει να είναι η οργανωμένη αντίδραση σε αυτήν τη δραματική για τη χώρα (και τους νέους άνεργους) πραγματικότητα.
Post a Comment