Thursday, May 28, 2009

Κατάργηση 255 φορέων δημοσίου και το ανέκδοτο με τον Τοτό…

Από τις εξαγγελίες, ανακάλυψα ότι υπάρχει ακόμα η ΔΕΠΟΣ (Δημόσια Εταιρεία Πολεοδομίας και Στέγασης). Την είχα γνωρίσει αρχές της δεκαετίας του ‘80 και ήδη είχε φανεί ότι ήταν χωρίς χρησιμότητα. Τα περισσότερα «κουφάρια» που περιλαμβάνονται στους 255 φορείς, τα έχω συναντήσει στα τέλη της δεκαετίας του ‘80. Έκτοτε έχει ανακοινωθεί ότι θα καταργηθούν ή θα απορροφηθούν, από διάφορες κυβερνήσεις.

Παρέμειναν όλες «ζωντανές» στα χαρτιά, γιατί, απλούστατα, είναι χώροι όπου οι κυβερνήσεις διορίζουν κομματικά στελέχη ως διοικήσεις, με οδηγό, γραμματέα και πλούσιο μισθό. Παρότι αυτοί οι 255 φορείς δεν έχουν δραστηριότητα, το πελατειακό κράτος, τους φόρτωνε όλα αυτά τα χρόνια με νέες προσλήψεις. Θα καταργηθούν αυτή τη φορά; Ποιος ξέρει. Γίνεται ολοένα και πιο επίκαιρο το αίτημα, να γίνει υποχρεωτική η δημοσιοποίηση στο Internet των στοιχείων όλων αυτών των φορέων του δημοσίου.

1 comment:

ανεστης said...

Όχι τιποτε άλλο, αλλά ρε γαμώτο ούτε την οικονομία δεν κινούν, να κάνουν ιστοσελίδες, τζιρους, κάτι.

Και κανένας δεν βγήκε ποτέ απο αυτούς τους αρουραίους που τις στελεχώνουν να πει "παραιτούμαι γιατί είμαι χωρίς αντικείμενο".

Ο καθένας για πάρτι του κι όλοι ναντίον του συνόλου...