Thursday, May 24, 2012

Φούρνο στην Αίγινα ή εταιρεία στη Silicon Valley;

Δεν είχα πολλά περιθώρια για συναισθηματισμούς όταν πήγα να μιλήσω σε ένα αμφιθέατρο της σχολής, όπου πριν αρκετά χρόνια είχα αποφοιτήσει. Ένοιωθα την πίεση να αποφύγω να μιλήσω μόνο για Silicon Valley και σαλιγκάρια.

Αρκετές δεκάδες φοιτητές της σχολής ηλεκτρολόγων μηχανικών ήταν παρόντες στην εκδήλωση του ΙΕΕΕ, πρόσωπα από αυτά που ξέρεις ότι έρχονται απο την «άλλη Ελλάδα». Ξέφυγα λίγο από το θέμα μου, δεν έμεινα αυστηρά σε θέματα marketing. Είχα στο μυαλό μου έναν φοιτητή Μηχανολόγων Παραγωγής (Χανιά) , που παρότι ονειρευόταν μια ζωή αυτή τη σχολή, προτίμησε να την αφήσει μετά από ένα χρόνο σπουδών και να ξεκινήσει από την αρχή στη Γεωπονική, επειδή αυτό θεωρεί ότι θα είναι πιο χρήσιμο στην εποχή της κρίσης. Όπως και δύο αρχιτεκτόνισσες με διεθνείς σπουδές, οι οποίες προτίμησαν να αλλάξουν ρότα και να στραφούν στη μαγειρική.

Έτσι ξεκίνησα την παρουσίασή μου, αναλύοντας σε φοιτητές μιας από τις πιο περιζήτητες σχολές της Ελλάδας, ότι έχουν 7 διαφορετικές επιλογές, πολλές από αυτές πέραν των σπουδών του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού που κατάφεραν να ξεκινήσουν. Τα υπόλοιπα θα τα δείτε στην παρουσίαση που επισυνάπτεται (βρείτε τα notes στο τέλος αυτής της σελίδας)




3 comments:

Anonymous said...

Κάτι περίεργο έχει το link. Με copy-paste text παίζει...

mr potato head said...

το link θέλει διόρθωση. Το κείμενο που εμφανίζεται δείχνει στο slideshare αλλά το πραγματικό url δείχνει σε σελίδα του blogger.

ο δείμος του πολίτη said...

Κοίτα καλύτερα μάλλον στις ΗΠΑ. Εκεί και δάνειο θα βρεις ευκολότερα και λιγότερη γραφειοκρατία για να κάνεις επιχείρηση...