Wednesday, February 14, 2007

Οι διαδικασίες προμηθειών Οργανισμών όπως το ΙΚΑ

Ο ξαφνικός θάνατος του Γιάννη Βαρθολομαίου έχει ανοίξει με έντονο τρόπο τις διαδικασίες προμηθειών Οργανισμών. Ενώ κατά πάσα πιθανότητα οι βολές κατά του ΙΚΑ θα αποδειχθούν απλώς άλλη μια λεηλασία, κάποιου που έτυχε να βρεθεί στο σφαγείο της επικαιρότητας, η χαραμάδα αυτή μπορεί να ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου.

Δεν είναι πολλοί, αλλά υπάρχουν κάποιοι που μπορεί να αρχίσουν να μιλάνε για το πώς γίνονται οι προμήθειες σε ορισμένες ΔΕΚΟ, πώς ελέγχουν τις επιτροπές οι έχοντες την πολιτική ευθύνη, πώς εφαρμόζονται οι διαδικασίες. Μέχρι τώρα αυτές οι υποθέσεις αφορούν ένα μικρό κύκλο ενδιαφερομένων.. Αν παραλάβουν όμως τα τηλεοπτικά κανάλια τη σκυτάλη, τότε είναι πιθανόν να δούμε στις οθόνες μας εντελώς παραλλαγμένες και κατά τρόπο -ως συνήθως- εξαιρετικά υπερβολικό, τις πρακτικές που ακολουθούνται σε κάποιες ΔΕΚΟ. Τότε θα αναρωτηθούμε τι είναι πιο κακό: οι πρακτικές αυτές, ή η υπερβολή της δημοσιοποίησης, που μπορεί να κάψει και πολλούς αθώους.

2 comments:

Anonymous said...

Αμα ανοίξει το 'κουτί' των επιτροπών αξιολόγησης διαγωνισμών, τότε θα έχουμε πάρτυ για αρκετά απόσα έχουν συμβεί τα τελευταία πχ 7 χρόνια...

Anonymous said...

Επειδή μιλάτε για τις ΔΕΚΟ, έχετε υπόψη σας πώς γίνονται οι προμήθειες στους δήμους και τις δημαρχίες;