Thursday, February 15, 2007

Τι στην ευχή είναι το IPv6 του Β. Μάγκλαρη;

Με τον καθ. Βασ. Μάγκλαρη μας ενώνει η αγάπη για τις κόρες μας και για τη μπύρα... Μιλάμε σπάνια για τα επαγγελματικά και δεν έχουμε συνεργαστεί ποτέ σε επαγγελματική βάση... Όλα αυτά δεν είναι εμπόδιο για να εκφράσω πως ζηλεύω το κουράγιο του να κάνει 3-4 ταξίδια το μήνα, ως πρόεδρος του διεθνούς φορέα των πανεπιστημιακών δικτύων (της ένωσης των ΕΔΕΤ δηλαδή), από τo Καζακστάν, μέχρι το Ελσίνκι κλπ.

Άλλοτε πίνοντας μπύρα και άλλοτε κοιτάζοντας από την «κλειδαρότρυπα» ενός δικτύου ερευνητών του ΕΜΠ που συνομιλούν με τον Βασίλη, έχω καταλάβει ότι υπάρχει ένας κόσμος αναζήτησης και εξέλιξης που αφορά την ανάπτυξη του Internet... Πρόσφατα ο Βασίλης έκανε μια παρουσίαση για τα θετικά του IPv6, κόντρα στην εσωστρέφεια και την αυταρέσκεια των αμερικανών (Δείτε την παρουσίαση).

Αρκετοί Ευρωπαίου έδωσαν συγχαρητήρια σε αυτή την προσέγγιση και θεωρούν τον Β. Μάγκλαρη IPv6 Evangelist.... Ειδικότεροι εμού, θα κρίνουν την αξία του IPv6, κάτι που δεν πρόκειται να επηρεάσει τη μονομανία μου να λέω μια καλή κουβέντα για τους Έλληνες, που πασχίζουν σε διεθνή γήπεδα και μας επιτρέπουν κάτι πολύ ζωογόνο: να στρέφουμε την πλάτη σε αυτούς που έχουν ως πρώτο θέμα στην ατζέντα τους τις ουσίες που πήρε ο Γ. Βαρθολομαίος.

4 comments:

Anonymous said...

Υπάρχει ζωή πέρα από την υπόθεση Βαρθολομαίου;

Anonymous said...

Σε τι ακριβώς είναι πρόεδρος ο καθ Μάγκλαρης;

Anonymous said...

Αν ψάξουμε, έστω και λίγο, θα ανακαλύψουμε αρκετούς έλληνες που κάνουν καρριέρα σε διεθνείς οργανισμούς. Δεν γνώριζα τον κ. Μάγκλαρη, φαίνεται όμως ότι κάνει καλή δουλειά.

B-positive said...

Συμφωνώ απόλυτα με μία βασική ιδέα της παρουσίασης του Βασίλη Μάγκλαρη, ότι η επικοινωνία μέσω του internet, από producer-to-consumer μετατρέπεται σε consumer-to-consumer, δημιουργώντας προϋποθέσεις ανατροπής καθιερωμένων μοντέλων επικοινωνίας, συλλογικής / κονοτικής παρουσίας και επιχειρηματικής δράσης.