Friday, February 16, 2007

Μια άλλη εκδοχή για την κα Θ. Βρακατσέλη


Κάποια κανάλια αναζητούν με κάθε τρόπο μια φωτογραφία της κυρίας Θ. Βρακατσέλη, ενώ τα δημόσια σχόλια τη θεωρούν «αρχηγό» της μοιρασιάς των προμηθειών του ΙΚΑ. Ένας επιχειρηματίας, που είναι και σοβαρός άνθρωπος και αξιόπιστος, ο οποίος είχε συναλλαγές επί πολλά χρόνια με το ΙΚΑ, σημειώνει μια διαφορετική εκδοχή: η κυρία Βρακατσέλη ήταν συστηματική υπάλληλος, που δεν είχε δώσει αφορμές. Λόγω της μεθοδικότητάς της και της φιλοδοξίας της, ήταν ένα σταθερό σημείο αναφοράς στη διεύθυνση προμηθειών.

Κατά την ίδια πηγή, πράγματι συνεργάστηκε και με προηγούμενους διοικητές του ΙΚΑ. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν υπήρχαν ενδείξεις ή στοιχεία ότι είχε συναλλαγές με επιχειρήσεις ή ότι επηρέαζε την αξιολόγηση των διαγωνισμών προμηθειών.

Είχε ακουστεί τους τελευταίους 8-10 μήνες ότι είχε πιο στενή σχέση με τον μακαρίτη Βαρθολομαίο. Ωστόσο η διοίκηση Βαρθολομαίου, πάντα κατά τις ίδιες πηγές, είχε παγώσει τις προμήθειες στα θέματα που έχουν βγει στη φόρα (πληροφορική κλπ).

Μάλιστα ο αποθανών διοικητής, είχε παρασύρει γνωστές εταιρείες να δουλεύουν επί 1-1,5 χρόνο χωρίς να τους έχει κάνει νέα σύμβαση, με το επιχείρημα ότι αν εγκατέλειπαν το ΙΚΑ, τότε θα κατέρρεε το σύστημα. Οι εταιρείες που είχαν αποδεχτεί αυτή την παρότρυνση, έμειναν ξεκρέμαστες, επειδή το Δ.Σ. του ΙΚΑ απόφευγε να πάρει απόφαση που θα τις κάλυπτε οικονομικά. Με αυτό τον τρόπο μια εταιρεία έχει λαμβάνειν 7-8 εκατ. ευρώ, μια άλλη 2-3 εκατ. ευρώ κλπ. Υπό τις παρούσες συνθήκες, είναι βέβαιο ότι οι συνθήκες θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολες για όσους έχουν συνεργασία προμηθειών με το ΙΚΑ. Έχει αρχίσει ένα δημόσιο κυνηγητό των προμηθειών του Ιδρύματος, κάτι που θα οδηγήσει σε καθυστέρηση αναθέσεων, γεγονός που θα το πληρώσουν οι χαμηλόμισθοι και οι χαμηλοσυνταξιούχοι.

Κατά τα άλλα, πηγή της κυβέρνησης σημείωνε ότι το υπουργείο Απασχόλησης δεν έχει τη δυνατότητα να ελέγχει τις προμήθειες των δεκάδων αυτοδιοικούμενων ταμείων.

Υ.Γ. Ο γράφων τις γραμμές αυτές δεν έχει καμία συναλλαγή προμηθειών με το ΙΚΑ, ούτε είχε ακούσει ποτέ την ύπαρξη της λιθοβολούμενης κυρίας Βρακατσέλη. Η εταιρεία στην οποία έχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου πληρώνει τις υποχρεώσεις της στο ΙΚΑ ανελλιπώς.

4 comments:

Anonymous said...

Η Θ. Βρακατσέλη δεν έχει καμμιά τύχη αφης στιγμής μπορεί να καλύψει κάποιο κενό στο πρόγραμμα των Media kai μάλιστα με θέμα που έχει σεξ, χρήμα...

Anonymous said...

Διάβασα ότι η φωτογραφία της κας Βρακατσέλη έχει μπει σε πλειστηριασμό και έχει φθάσεις τις 100.000 ευρώ. Επίσης κατάλαβα ότι εχουν εμφανισθεί 2-3 συνεντεύξεις της κυρίας αυτής που είναι μαϊμού. Με πολύ σοβαρά θέματα ασχολείται η Ελλάδα.

Anonymous said...

Ωραίες οι ιστορίες για το Βαρθολομαίο και τα σχετικά ανέκδοτα... Με το ασφαλιστικό ζήτημα τι γίνεται;

Anonymous said...

Τα μπλέξαμε όλα μαζί. Να τα ξεκαθαρίσουμε ένα -ένα:
1. ¨Οπως σωστά γράφει ο gay, η ιστορία έχει αίμα-sex-χρήμα άρα είναι λουκούμι στα ανθρωποφάγα media.
2. Υπάρχει έστω και είς κάτοικος της χώρας που διατείνεται ότι οι διαγωνισμοί/προμήθειες του ΙΚΑ, γενόντουσαν (διαχρονικά) με αντικειμενικά κριτήρια? Ισοδύναμο ενός τέτοιου ισχυρισμού είναι ότι η Ομάδα θα χάσει το πρωτάθλημα εφέτος.
3. Η έκφραση ότι ο μακαρίτης "παρέσυρε" τις γνωστές (αθώες?) εταιρείες να δουλεύουν τσάμπα για 1-1,5 χρόνο είναι έωλη. Τι είναι οι εταιρείες αυτές δηλαδή? Ο Ταραλίδης που δείχνει έφεση στις προπονήσεις και προσδοκά πότε ο κ. Τάκης θα τον βάλει να παίξει?
Προφανώς ο Ταραλίδης παίρνει το μισθό του, έχει μπροστά του το καρότο της επερχόμενης μεγάλης σύμβασης και μην προκυρήσοντας διαγωνισμό αποκλείει defacto όποιον αντίπαλο θα διεκδικούσε τη θέση του, αναπτύσσσοντας παράλληλα διαπροσωπικές σχέσεις με τον masseur, το γυμναστή κλπ ενώ ο άλλος στην απέξω περιμένει πότε θα γίνει ο διαγωνισμός..
4. Διαχρονικά οι διοικούντες το ΙΚΑ αποτελούν κομματικές προσωπικές επιλογές του εκάστοτε πρωθυπουργού και άρα συντονίζονται στην νοοτροπία "δικό μου είναι το μαγαζί, ότι θέλω το κάνω", μόνο που τα λεφτά του μαγαζιού είναι δικά μας, σ αντίθεση με τον Πρόεδρο που έχει παρόμοια νοοτροπία αλλά τα λεφτά είναι δικά του κι εμείς, άμα γουστάρουμε, τσοντάρουμε με κανένα διαρκείας...