Tuesday, February 20, 2007

Οι τουριστικές υπηρεσίες της Ελλάδας


Όποιοι περάσαμε αυτές τις μέρες σε κάποιο τουριστικό προορισμό της χώρας, είναι πολύ πιθανόν να θυμηθήκαμε ένα ζήτημα της Ελλάδας: οι τουριστικές υπηρεσίες της είναι κατά κανόνα πιο ακριβές από ανταγωνιστικές χώρες και η ποιότητα πιο χαμηλή. Η εξυπηρέτηση δεν είναι αξιόπιστη.

Επειδή την αγαπάμε τη χώρα μας, προσδοκούμε ότι ο ανταγωνισμός θα πιέσει όλους τους παράγοντες της ελληνικής βιομηχανίας τουρισμού ώστε να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους. Για λόγους συγκυρίας, η τουριστική κίνηση πηγαίνει σε γενικές γραμμές καλά, κάτι που παρέχει την ευκαιρία σε όσους θέλουν να δώσουν βάθος και προοπτική στην τουριστική επιχειρηματικότητα.

ΥΓ. Βλέπω τη διαφήμιση της Ελλάδας στα ξένα κανάλια και δείχνει να μοιάζει αρκετά με αυτήν την Κύπρου και της Κροατίας.

5 comments:

Anonymous said...

Πράγματι η διαφήμιση της Ελλάδας, όπως την βλέπω στο CNN, μοιάζει πολύ με αυτή την Κύπρου.

Anonymous said...

Όταν οι επαγγελματίες του κλάδου – μικροί και μεγάλοι – καταλάβουν ότι στόχος πρέπει να είναι να ξαναγυρνά ο ξένος τουρίστας στη χώρα μας και όχι να κάνουν μια αρπαχτή, η τουριστική βιομηχανία στη χώρα μας μπορεί να εκτοξευθεί. Εφόσον οι τιμές είναι αυτές που είναι μια είναι η απάντηση – ποιότητα, ποιότητα, ποιότητα…

Anonymous said...

Πέρα από τις πολυδάπανες εκστρατείες του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, η καλύτερη διαφήμιση για τη χώρα μας είναι οι εντυπώσεις που θα πάρει μαζί του ο τουρίστας και θα μεταφέρει στο περιβάλλον του (word of mouth). Αυτό δεν αποτυπώνεται σε καμία καμπάνια.

Anonymous said...

Oi υπεύθυνοι της τουριστικής πολιτικής ανακοινώνουν αύξηση της τουριστικής κίνησης. ΄Οσοι δουλεύουμε στον κλάδο, γνωρίζουμε ότι η ποιότητα των εισερχομένων τουριστών έχει μια ελαφρά πτωτική πορεία, με κάποιες σποραδικές εκλάμψεις.

Anonymous said...

'Ενας είναι ο τρόπος να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες: Η μετακίνηση οργανωμένων φιλάθλων σε απαράδεκτα καταλύματα: Θα βάζουμε να παίζουν οι ομαδάρες κοντά σε κατάλυμα που θέλουμε να αναμορφώσουμε, θα πάνε οι φίλοι του Ντέμη και λοιπών συναφών προέδρων, θα το κάνουν λαμπόγυαλο απουσία οργάνων Πολύδωρα και μετά θα απαιτούμε από τον επιχειρηματία να το αναμορφώσει σε διεθνή πρότυπα, λέγοντάς του τη μαγική φράση "αλλοιώς θα ξάνάρθουμε".

ΥΓ Πέστε στην κ. Φάνη ότι πλάκα κάνω, αλλοιώς μπορεί και να υιοθετήσει την πρόταση..