Wednesday, March 14, 2007

Change management No 2, οι οκτώ φάσεις

Πολλοί επισκέπτες του blog με ρώτησαν ποιες είναι οι οκτώ φάσεις του Change Management, σύμφωνα με τον «πάτερα» της θεωρίας, καθηγητή John P. Kotter. Μπορείτε να τις βρείτε εδώ.

Οι παρατηρήσεις των συνομιλητών μου ποικίλουν... Αν αναζητήσουμε την αισιόδοξη εκδοχή, θα ξεχωρίσουμε εκείνους που πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή, παρά να εφαρμόσει μαζικά το Change Management, τόσο σε εταιρείες, όσο και σε πολιτικούς οργανισμούς... Η χώρα, λένε, πρέπει να γίνει πιο ανταγωνιστική... «Change management που μας χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά ένας από αυτούς...

5 comments:

Anonymous said...

Τι να τις κάνουμε τις 8 φάσεις του Change management, όταν η χώρα βρίσκεται σε αφασία...

Anonymous said...

Αν ο Γιώργος Παπανδρέου θεωρείται πεδίο εφαρμογής του change management στην Ελλάδα, τότε θα μείνουμε με τον παιδίον...

Anonymous said...

Γνωρίζω επιχειρήσεις στην Ελλάδα (εγχώριες και πολυεθνικές) που λένε ότι εφαρμόζουν το change management... Πολύ λίγες είναι εκείνες που το εννοούν.

Anonymous said...

Η χώρα κινδυνεύει να μείνει με ελληνικές επιχειρήσεις που ζουν χάρη στη φοροδιαφυγή και πολυεθνικές που κάνουν εξόωφλαμη κερδοσκοπία. Σε αυτό το περιβάλλον δεν χρειάζεται change management...

Anonymous said...

Οι περισσότερες αν όχι όλες οι ιστορικές και κοινωνικές αλλαγές έχουν επέλθει με βίαιο, ενίοτε και μέσω επαναστατικών εξεγέρσεων τρόπο και κυρίως από τη βάση.
Υπάρχουν παράγοντες σήμερα με αφορμή και το συγκεκριμένο πολιτικό παράδειγμα που μπορούν να υλοποιήσουν τις διαδικασίες του change management όταν υπαγορεύεται από την κορυφή?..