Thursday, March 29, 2007

Ασφαλιστικά Ταμεία: Φταίει το μεγάλο κράτος, stupid!!!

Οι συζητήσεις για το αν φταίει ο Αγάπιος, ο Τσιτουρίδης ή οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, είναι αδιέξοδες, καθώς η ρίζα του κακού βρίσκεται στο απίστευτα μεγάλο κράτος... Η κάθε κυβέρνηση που έρχεται στα πράγματα, πρέπει να βρει 5-6.000 στελέχη για τις διοικήσεις πάσης φύσεως δημοσίων φορέων, ενώ η ελληνική αγορά ΔΕΝ διαθέτει ένα τέτοιο αριθμό στελεχών. Δεν έχει τέτοιο βάθος η εγχώρια αγορά εργασίας, ακόμα και αν κάποια κυβέρνηση έμπαινε στον πειρασμό να επιλέξει προέδρους οργανισμών κλπ. με αξιοκρατικά κριτήρια...

Έχοντας ένα τέτοιο τέρας, είναι πιο εύκολο για τις κυβερνήσεις, να επιλέξουν το γιο του Σημαιοφορίδη ή τον επικεφαλής της τάδε κομματικής οργάνωσης ή τον κομματάρχη ενός υπουργού που εκλέγεται στην Β’ Αθηνών. Μέσα σε αυτήν την ωραία ατμόσφαιρα, ορισμένοι πρόεδροι Ασφαλιστικών Ταμείων δέχονται να εργάζονται με αμοιβή 400 ευρώ το μήνα!!! Εν προκειμένω, θα έπρεπε να διωχθούν ποινικά αυτοί που διορίζουν προέδρους ταμείων, οι οποίοι διαχειρίζονται δεκάδες εκατομμύρια ευρώ το μήνα, με αμοιβή 400 ευρώ...

Η ουσία λοιπόν είναι, ότι αυτό το κράτος Λεβιάθαν, γεννά πολλά άνθη του κακού... Το αίτημα για μείωση του κράτους, δεν είναι φιλελεύθερο... Η διαφορετική φιλοσοφία των κομμάτων θα έπρεπε να φανεί στο πώς θα μειώσουν το κράτος και όχι στο αν θα το μειώσουν.

6 comments:

Anonymous said...

Μήπως δεν πρέπει να δίνουμε άλλοθι στα κομματικά λαμόγια και στις διακομματικές συμμορίες;

Anonymous said...

Μιλάμε για εξευτελισμό της έννοιας της αυτοδιοίκησης των Ταμείων: ναι μεν διορίζουν τα πιο άχρηστα κομματόσκυλα, αλλά όταν σκάσει κάποιο σκάνδαλο, τότε θυμούνται την αυτοδιοίκηση...
Ας όψονται και οι πασοκτζήδες συνδικαλιστές που κάνουν συνδιοίκηση, για να είναι πάντα μέσα στα κόλπα...

Anonymous said...

δεν είναι το μεγάλο ή μικρό Κράτος που δημιουργεί από μόνο όλη αυτή τη σήψη...

η λερναία ύδρα δεν σταμάτησε ποτέ να απλώνει τα πλοκάμια της, από την ίδρυση ακόμα του νεοελληνικού κράτους, έτσι τουλάχιστον μας λέει η ιστορία.

Ταυτόχρονα, δεν καλλιεργήθηκε ποτέ η έννοια του Υπεύθυνου Πολίτη είτε στη κεφαλή, είτε στα πόδια. Ποτέ και πουθενά.

Επίσης ταυτόχρονα με τα παραπάνω, η Παιδεία σε όλες τις βαθμίδες της ήταν και είναι διαβρωμένη χωρίς μακρόπνοο κεντρικό σχεδιασμό, άρα χωρίς Στόχους.

Παιδεία, παιδεία και παιδεία.

ανεστης said...

Δεν είναι θέμα βάθους αγοράς. Τα διορισμένα στελέχη πρέπει να είναι άτομα εμπιστοσύνης για να διαχειρίζονται το μαύρο κομματικό χρήμα άλλα πρέπει να έχουν στενή κομματική γονιδιακή προέλευση, να είναι "εξ' απορρήτων". Επίσης είναι άνθρωποι που πρέπει να αμειφθούν για την πολύχρονη "ανιδιοτελή" προσφορά τους στο κόμμα, εκλογικά ατυχήσαντες. Κάποτε ήταν και διοριζόμενοι νομάρχες!

Anonymous said...

Ωραία τα λέει ο Ανέστης…

Anonymous said...

Υπάρχουν 2 θέματα: 1. Η απάτη-κλοπή της κυβέρνησης (και της κάθε κυβέρνησης) που έφτιαξε τα "δομημένα" ομόλογα και έβαλε τα ταμεία να τα αγοράσουν με τους κάθε λογής Αγάπιους κλέβοντας τα ταμεία μπροστά στα μάτια μας, κάτι το οποίο αποτελεί για μένα εσχάτη προδοσία (όπως και η απογραφή)
και
2. Οι ζημιογόνες πωλήσεις-αγορές ομολόγων από-προς τα ταμεία με βαλίτσες να πηγαινοέρχονται.Είμαι βέβαιος ότι υπάρχει και τιμοκατάλογος μίζας από την κάθε κυβέρνηση (τόσα το κόμα, τόσα ο Γ.Διευθυντής, τόσα ο υπουργός τόσα ο πρωθυπυργός κλπ.).
Η ποινή του θανάτου πρέπει να επανέλθει για τους πολιτικούς,τους αστυνομικούς,τους δικηγόρους και τους δικαστές.
Να δείτε πως θα στρώσουν μετά όλα...