Thursday, April 12, 2007

Ξεκολλάει από τις τελευταίες θέσεις στην ευρυζωνική πρόσβαση η Ελλάδα


Η Ελλάδα φαίνεται να βελτιώνει τη θέση της στον τομέα της ευρυζωνικής πρόσβασης. Είναι κάτι θετικό, παρόλο που υπάρχουν αρκετά σημεία που θα συγκεντρώσουν την κριτική όσων διαπιστώνουν ότι η χώρα παραμένει στην εσχατιά της Ευρώπης. Δανειζόμαστε την αξιολόγηση της σχετικής έρευνας από κείμενο που διένειμε γνωστός καθηγητής με προϊστορία και παρόν στην παρακολούθηση των θεμάτων του Internet.

Από μια πρόχειρη ανάγνωση φαίνεται πως επιτέλους η Ελλάδα καταγράφεται ως η χώρα με την πιο δυναμική ανάπτυξη, μαζί με το Βιετνάμ, την Ουκρανία και άλλες χώρες που βρίσκονταν στο τέλος της λίστας. Η συνύπαρξη αυτή είναι ερώτημα, κατά πόσον ενισχύει την εικόνα της Ελλάδας, ωστόσο το κέρδος είναι ότι η χώρα μας ξεκολλάει από τις τελευταίες θέσεις…

Το digital divide φαίνεται να τείνει να σπάσει. Σημειωτέον πως στην Ελλάδα ο ΟΤΕ αναφέρεται να έχει πάνω από το 90% των γραμμών DSL (υποθέτω μέσω full / partial local loop unbundling). Η Ιαπωνία έχει τα σκήπτρα σε FFTX, ενώ εντυπωσιακή είναι η υπεροχή και των Ευρωπαϊκών χωρών (εκτός Ελλάδος) σε σύγκριση με Β. Αμερική. Στην Κορέα πάνω από το 90% των νοικοκυριών έχουν broadband access.

3 comments:

Αντώνιος said...

κάτι που πρέπει να τονίζεται σε όλες αυτές τις περιπτώσεις δεν είναι μόνο η άρνηση του Έλληνα ή η δυσκολία του να έχει πρόσβαση.

Σε πολλές από τις κοινωνίες που αναφέρονται το ίντερνετ ήρθε να εξελίξει δομές που ήδη υπήρχαν - π.χ. ταχυδρομική επικοινωνία με δημόσιες υπηρεσίες.

Αντίθετα στην Ελλάδα παράλληλα με την ανάπτυξη του διαδικτύου αναπτύσσονται ταυτόχρονα και οι αντίστοιχες ανάγκες.

Ας λάβουμε υπόψιν ότι είμαστε σε μία χώρα με τις αθλητικές εφημερίδες να πουλάνε περισσότερα τεύχη παρά οι συμβατικές (πολιτικές και όχι μόνο).

Anonymous said...

Με τον ΟΤΕ ουσιαστικό μονοπώλιο, η Ελλάδα θα είναι διαρκώς στις τελευταίες θέσεις, έστω και αν έχει κάποια μικροξεσπάσματα.

Anonymous said...

Ti είναι αυτό που λέει ο Αντώνιος; Οι αθλητικές εφημερίδες πουλάνε περισσότερο από τις πολιτικές;
Συγχαρητήρια στον υπέροχο λαό μας και στις συγκλονιστικές ηγεσίες της χώρας!