Wednesday, May 30, 2007

Δυναμικός διάλογος για marketing, management, business




Το http://bizwriter.wordpress.com είναι ένα blog, όπου θα βρείτε ζωντανό διάλογο για θέματα marketing, management, business. Έχει το χάρισμα να διαθέτει «ελληνική ταυτότητα», ενώ ασχολείται με ζητήματα που αφορούν την παγκοσμιοποιημένη αγορά του management και του marketing (branding, κλπ).

Είναι μεγάλη η αξία ενός εγχειρήματος που θέτει σε διάλογο μέσω ιστολογίου θέματα τα οποία συνήθως αντιμετωπίζονται, είτε με ακαδημαϊκή «αποστειρωμένη» λογική, είτε –στο άλλο άκρο- με ευκαιριακή αντίληψη. Ενδεχομένως, ο ενδιαφερόμενος να μπορεί να βρει στον ελληνικό χώρο κάποια φιλόδοξα συνέδρια για τα ίδια θέματα, ή ορισμένα άρθρα σε έντυπα τα οποία έχουν την «πολυτέλεια» της αναλυτικής παρουσίασης σε αρκετές σελίδες.

To bizwriter, όμως, φέρνει το πλεονέκτημα του ζωντανού διαλόγου: ο φοιτητής του marketing σε ένα περιφερειακό ελληνικό πανεπιστήμιο –που συνήθως βρίσκεται σε κατάληψη-, ή ο νεαρός εργαζόμενος σε μια εταιρεία, δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν συνέδρια (που γίνονται συνήθως στην Αθήνα και έχουν κάποιο κόστος). Επιπλέον, ίσως και να μην έχουν ιδιαίτερη έφεση προς το διάβασμα... Τέλος, η συζήτηση μέσω ενός blog είναι ένα «αγκίστρι» που «τραβάει» κάποιους σε διάλογο για τις δημόσιες σχέσεις, ενώ θα βαριούνταν να μελετήσουν π.χ. ένα άρθρο τεσσάρων σελίδων πάνω στο ίδιο θέμα.

To bizwriter μου αρέσει και για ένα επιπλέον λόγο: ενώ τα περισσότερα ελληνικά blogs τα γράφουν ανώνυμοι, κυρίως για να εκφράσουν προσωπικές τους ανησυχίες και να δημοσιοποιήσουν τις σκέψεις τους, το bizwriter δίνει εργαλεία για κάποιους που θέλουν να μάθουν περισσότερα. Στα θετικά μετράει το ότι τα γραφόμενα δεν αναφέρονται απλώς στο πώς θα πάρουν οι αναγνώστες επιδοτήσεις από το Δ’ ΚΠΣ, αλλά για το πώς θα αξιοποιήσουν καλύτερα τις πρακτικές του management και του marketing. Στα συν, τέλος, θέλω να σημειώσω και το γεγονός ότι η «καρδιά» του bizwriter χτυπάει στη Θεσσαλονίκη.

8 comments:

Anonymous said...

Ευτυχώς που εμφανίζονται και μερικοί σοβαροί, γιατί πολλά blogs ασχολούνται με πολύ προσωπικά των συγγραφέων τους θέματα...

Anonymous said...

Να μάθουμε και για άλλα τέτοια blogs... Είμαι φοιτητής και με ενδιαφέρει λίγη 'τροφή' για τη μελέτη μου..

Inside a Box said...

Η Θεσσαλονίκη έχει να δώσει πολλά σε αυτό τον τομέα. Τα συγχαρητήρια μου και στον bizwriter και στο εν λόγω ιστολόγιο.

Anonymous said...

Η Θεσσαλονίκη είναι όντως κέντρο της δημιουργικότητας και της καινοτομίας σε πολλά πράγματα. Το blog του Bizwriter είναι όντως πολύ καλό και αντικειμενικό και οι απόψεις που διαβάζονται πολύ ενδιαφέρουσες.

Μπράβο στον bizwriter και καλή συνέχεια.

Anonymous said...

Καλησπέρα σε όλους. My 2 cents

To Bizwriter δεν είναι απλά, ένα πολύ καλό blog, είναι ένα από τα πρώτα που έδωσαν πνοή στην σήμερα αποκαλούμενη ελληνική Blogosphere. Έδωσαν λόγο να σε πολλούς να επισκέφτονται τα Blogs και να επενδύσουν συναίσθημα σ αυτά.

Δεν θα γράψω κάτι άλλο. Ο καθένας με το στυλ του. Κάποτε τον αποκάλεσα το "Τυπάκι από τη Θεσ/νίκη" και μου λείπει που δεν γράφει τόσο πολύ πια.

Πείτε του καμιά κουβέντα... :-)

Κε Χαικάλη, τα συγχαρητήριά μου για το Blog.

Anonymous said...

Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!

Anonymous said...

και τα δικά μου συγχαρητήρια στον bizwriter. Kαταπληκτικό blog, μοναδικό στυλ, γραφή και θέσεις που καταδεικνύουν γνώση και ήθος.

Anonymous said...

Συνυπογράφω τα σχόλια των παραπάνω. Πρόκειται για μια πλήρως συγκροτημένη αρθρογραφία και όχι για ένα απλό blog.