Sunday, July 08, 2007

Εξοστρακισμός της Ακροπόλεως από τα 7 θαύματα

Η ψηφορορία για την ανάδειξη των 7 θαυμάτων θα μπορούσε να θεωρηθεί μια διαδικασία, στην οποία η Ελλάδα δεν ήθελε να εμπλακεί για να κινητοποιήσει κόσμο που θα ψήφιζε την Ακρόπολη των Αθηνών. Μια άλλη εκδοχή είναι η εξής: σε ένα ακόμα ζήτημα εικόνας της χώρας, οι ηγεσίες της Ελλάδας απέφυγαν ή αμέλησαν να δηλώσουν 'παρών'.
Η εικόνα της Ελλάδας στη διεθνή κοινότητα είναι ζήτημα τύχης και κατανάλωσης των κεφαλαίων του παρελθόντος...
Πέρα από τους bloggers που ασχολούνται με τα στοιχειώδη της διαβίωσης (αξιοπρεπής αμοιβή, ποιότητα αγαθών, προστασία δασών κλπ), θα ήταν ευχή να δούμε και ιστολόγους, που θα σηκώσουν φωνή για να γίνει οργανωμένη προσπάθεια σε σχέση με την εικόνα της χώρας. Είναι βέβαιο ότι η Ελλάδα δεν έχει πολλούς πόρους (resources) για να 'κυνηγήσει' όλα τα θέματα που μάθαμε με υπερβολές στα σχολικά βιβλία της ιστορίας. Ωστόσο είναι ζήτημα αυτοπεποίθησης των κατοίκων αυτής της χώρας και αξιοπρέπειας των φίλων της Ελλάδας στο εξωτερικό, να σχεδιασθεί ένα στοιχειώδες πλάνο για το το brand της Ελλάδας.

5 comments:

Anonymous said...

Οχι μόνο υπήρξε πλήρης αδράνεια απο ελληνική μερια αλλά διέδιδαν και την λανθασμένη είδηση οτι η Ακρόπολη ήταν πρώτη στην ψηφοφορία...

Anonymous said...

Ποιος να ασχοληθεί; Ποιος;

BioLogos said...

Διαφωνώ.Για ποιό λόγο να συμμετέχει το επίσημο κράτος σε ένα publicity stunt τέτοιου τύπου?Μπορεί να είναι τα πάντα target groups και διαφήμιση αλλά προτιμώ να μη βλέπω την ακρόπολη σε κούπες του καφέ και μπλουζάκια τύπου ήμουν κι εγώ εκεί.

Στάθης Χαϊκάλης said...

@Biologos
Αυτό που λες είναι μια επιλογή που τη σέβομαι και πιθανόν να συμφωνήσω μαζί σου. Το ζήτημα είναι αν η Ελλάδα δίνει ένα ελάχιστο αριθμών μαχών σε διεθνές επίπεδο για την οικοδόμηση της εικόνας της. Αν υπήρχε ένα πλάνο, τότε πιθανόν να μην είχε θέση η υπόθεση των 7 θαυμάτων.

@greekalert.
Παρακολούθησες στο blog σου με μεγάλη συνέπεια το θέμα των 7 θαυμάτων. ΄Οποιος δεν γνωρίζει, καλό είναι να σε διαβάσει

Anonymous said...

Θα ήθελα, πάντως, να σημειώσω ότι οργανισμοί όπως η Unesco απείχαν όχι-και-τόσο-διακριτικά από την όλη διαδικασία, αντιμετωπίζοντάς την ως publicity stunt και όχι ως μια σοβαρή διαδικασία...