Tuesday, July 03, 2007

Ενωτικά, και όχι πολυδιάσπαση για την Πάρνηθα


Η οργάνωση 2 - 3 διαφορετικών συγκεντρώσεων - διαδηλώσεων υπέρ της προστασίας και της αναδάσωσης της Πάρνηθας, ελπίζουμε να λειτουργήσει προσθετικά ως προς την κατεύθυνση της επιτυχίας του στόχου.
Ένα άλλο ζήτημα είναι η ζωηρή αντιπαράθεση ανάμεσα σε εθελοντές, περιβαλλοντολόγους, δασολόγους, γεωλόγους κλπ, για το κατά πόσο πρέπει να γίνει αναδάσωση, πότε και πώς (δείτε στο anadasosi, "καφές και τσιγάρο" του BioLogos, κλπ). Πιο σοβαρός είναι ο κίνδυνος στις περιπτώσεις που επιχειρείται να βγουν συμπεράσματα ως προς την αναδάσωση και να αποφασιστούν κατευθύνσεις μέσα στο πλαίσιο των τηλεοπτικών παραθύρων, όπου κύριο χαρακτηριστικό είναι οι καυγάδες μεταξύ των συμμετεχόντων, καθώς και τα κριτήρια με τα οποία επιλέγονται.

Επειδή το κουβάρι είναι πολύ μπλεγμένο, ας δούμε ορισμένες αρχές με τις οποίες μπορούμε να κινηθούμε:

1) πρέπει να τις στηρίξουμε όλες τις συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

2) να διαπιστώσουμε ότι η υποβάθμιση των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και της ερευνητικής δραστηριότητας έχει ως αποτέλεσμα να μην υπάρχουν έγκυρα πρόσωπα, προσωπικότητες που με το κύρος τους θα βάλουν τάξη στις έντονες αντιπαραθέσεις για το είδος και το χρόνο της αναδάσωσης, οι οποίες δημιουργούν τον κίνδυνο της πολυδιάσπασης ή της αδράνειας.

3) να ζητήσουμε από τις ηγεσίες της χώρας -τις όποιες ηγεσίες- να κάνουν αποφασιστικές προτάσεις για την αναδάσωση και να μην καλυφθούν πίσω από τις αντιπαραθέσεις διαφόρων επιστημόνων.

2 comments:

Anonymous said...

Πρέπει να ομολογήσω ότι έχω μπερδευτεί με τα τόσα που έχω ακούσει. Δεν υπάρχει κάποιος να κάνει μια σούμα για να μην τρελαθούμε με το αν πρέπει ή όχι να γίνει αναδάσωση;

BioLogos said...

Το σχόλιο μου είναι λίγο άσχετο αλλά κινείται στον προβληματισμό για τα μπλογκς.Όπως βλέπουμε με το θέμα της αναδάσωσης η διάχυση της πληροφορίας ήταν αστραπιαία.Αλλά τι γίνεται αν μια λανθασμένη πληροφορία γίνει ευρέως αποδεκτή ως γεγονός που δεν επιδέχεται αμφιβολίας?Μπορούν μερικοί μπλόγκερς να λειτουργήσουν ρυθμιστικά σε μια τέτοια περίπτωση ή θα παρασυρθούν από το data-flow?

ΥΓ.Τους επιστήμονες κύριε Χαϊκάλη τους διώχνουμε στο εξωτερικό όσον αφορά το 2ο σημείο στο πόστ σας.