Monday, July 16, 2007

Ποιοι λήστεψαν τη γεωργιανή οικιακή βοηθό;


Μια γνωστή –από το χώρο της τέχνης- οικογένεια, που είναι χαμηλών τόνων και δεν είναι πλούσια, ασχολήθηκε επί 2-3 μέρες για να βοηθήσει μια πρώην οικιακή βοηθό, η οποία έπεσε θέμα ληστείας. Δύο τύποι άρπαξαν την τσάντα από την Γκραζένα -υποθετικό το όνομα-, της πήραν 2.000 ευρώ και την χτύπησαν στο κεφάλι με πέτρα. Η οικιακή βοηθός μπήκε νύχτα στο νοσοκομείο και εγχειρίστηκε στις 5 το πρωί... Οι Έλληνες ασχολήθηκαν μαζί της από διάθεση αλληλεγγύης, δεν δουλεύει στο σπίτι τους πλέον.

Την ίδια στιγμή ο αδελφός της Γκραζένα βρίσκεται στη φυλακή, ως παράνομος μετανάστης. Πριν δύο μήνες είχε μπει στη φυλακή και ο σύζυγος της κοπέλας, γιατί υπήρχε ένα πρόβλημα με τα χαρτιά του...

Το 10-15% των κατοίκων της χώρας είναι οικονομικοί μετανάστες. Δουλεύουν στα σπίτια μας, στα γραφεία μας, στα εστιατόρια που τρώμε, στα ξενοδοχεία που καταλύουμε... Χάρη σ' αυτούς και μόνο η Ελλάδα συνεχίζει να έχει αγροτική παραγωγή. Και, πάνω απ' όλα, τους εμπιστευόμαστε τους γονείς μας και τα παιδιά μας.

Το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα της Ομόνοιας μας έδειξε μετανάστες που είχαν υποπέσει σε παραβατική συμπεριφορά. Η συντριπτική πλειοψηφία, όμως, των οικονομικών μεταναστών είναι οικονομικά ενεργοί συνάνθρωποί μας. Απολύτως απαραίτητοι για να ζήσει η κοινωνία μας. Η περίπτωση της Γκραζένα δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι πολύ πιθανόν να βρίσκονται απροστάτευτοι, "χάρη" στην αστυνομία που έχουμε, με τα πολύ γνωστά αντανακλαστικά... Όταν 1-1,5 εκατομμύριο κάτοικοι αυτής της χώρας είναι χωρίς στοιχειώδη προστασία των δικαιωμάτων τους, τότε αυξάνονται οι αδικίες και, πιθανόν, οι μηχανισμοί παροχής "προστασίας".

Χώρες της Ευρώπης με μεγάλη εμπειρία στην μετανάστευση έχουν να μας διδάξουν πολλά. Η Ελλάδα έχει αργήσει πολύ...

3 comments:

Anonymous said...

Για την ώρα 'ληστεύουμε' όλοι από λίγο τους μετανάστες, καμμια φορα μας ληστεύουν κάποιοι από αυτούς στην κυριολεξία.. Εχω ζήσει έξω (Γαλλία ), όπου έχουν κάποια προγράμματα, για να μην γίνει κόλαση... Εδώ, εμείς ως Ελληνες, κάνουμε αρπαχτές και θα την πληρώσουμε πολύ ακρίβά! Τ' ακούτε Κωστάκη και Γιωργάκη;;;; Σιγά μην νοιάζονται!

K-Top said...

Εδώ δεν δίνουμε πιστοποιητικό γέννησης και διαβατήριο σε παιδιά μεταναστών που έχουν γεννηθεί και μεγαλώσει στη "φιλόξενη" πατρίδα μας...

Τι να λέμε τώρα... 100 χρόνια πίσω είμαστε σε κάποια θέματα. Αλλά όπως σωστά είπε και ο αρχιτέκτων πιο πάνω, μπροστά μας θα τα βρούμε όλα αυτά κάποια μέρα.

ανεστης said...

Πως και δεν έσκασε ακόμα κανένας ελληνάρας να σου πει για τουε ξένους που έφεραν την εγκληματικότητα ενω πριν είμαστε παράδεισος.
Το σύνθημα "Ξένοι μη μας αφήνετε μόνους με τους έλληνες" ΄το καταχώρησα σαν ένα απο τα πιο πετυχημένα.