Monday, July 30, 2007

Κλέβουν στην Αθήνα τα ταξί, αλλά όχι σε Βουδαπέστη, Βουκουρέστι…


Ο Ανέστης και το Mega μας θύμισαν την αθλιότητα ενός μεγάλου αριθμού ταξιτζήδων. Σκέφτομαι θετικά, άρα, για να δούμε αν υπάρχει τρόπος να μπει φρένο σε αυτή την ασυδοσία... Τους περασμένους μήνες, λοιπόν, ταξίδεψα σε πόλεις που δεν ανήκουν σε χώρες με έντονο κράτος δικαίου... Στο Βουκουρέστι και στη Βουδαπέστη οι τοπικές Αρχές χρησιμοποιούν απλές "πατέντες", για να προφυλάξουν τους επισκέπτες από τυχόν αρπακτική διάθεση των ταξιτζήδων.

Οι μέθοδοι είναι απλές. Το ερώτημα είναι, γιατί στην Ελλάδα οι ταξιτζήδες έχουν γίνει κράτος εν κράτει... Μια εξήγηση, νομίζω, είναι ότι οι πολιτικοί (υπουργοί, κλπ), που θα έπρεπε να βάλουν φρένο με απλούς, εφαρμόσιμους νόμους σε αυτή την τριτοκοσμική και "μαφιόζικη" κατάσταση, λόγω του άγχους της ψήφου έχουν αφήσει απροστάτευτη την καθημερινή ζωή της πόλης, καθώς και την εικόνα της χώρας.

Μέτρα υπάρχουν, λοιπόν, για να μην ακούμε αυτά τα απίθανα από τους ταξιτζήδες και τον Μπαντουράκη (...υπήρξε και αριστερός). Το ζητούμενο είναι να νοιώσουν οι πολιτικοί ότι το κόστος, όταν χαϊδεύουν τους ταξιτζήδες, είναι μεγαλύτερο από το να βάλουν κάποια στοιχειώδη τάξη.

2 comments:

Anonymous said...

Αφου οι πολιτικοί θέλουν να τα δίνουν όλα στους ταξιτζήδες...Σιγά μην υιοθετήσουν ότι κάνουν στη Βουδαπέστη

Anonymous said...

Τσεκάρετε το:

www.pelatis.blogspot.com

τρίτο post στην αρχική σελίδα αν θέλετε να δείτε πως αισθάνεται μέρος(;) του κοινού για την... κίτρινη φυλή.