Friday, August 03, 2007

Η διχασμένη εικόνα της Ελλάδας το καλοκαίρι...


Πολλοί από εμάς θα περάσουμε καλά στις διακοπές που άρχισαν ή αρχίζουν σε λίγο. Θα συνυπάρξουμε, πάντως, με στιγμές και επεισόδια που δεν είναι τιμητικές για την εικόνα της χώρας... Η μιζέρια και η γκρίνια δεν θα βοηθήσουν ιδιαίτερα αφού, κατά κανόνα, δεν συνοδεύονται από διάθεση για δράση, ούτε από απλές ιδέες, οι οποίες θα άλλαζαν τα πράγματα.

Μια ιδέα είναι να αποφεύγουμε τους προορισμούς που παρέχουν υπηρεσίες κατώτερες των αναμενομένων. Μέτρια ελληνικά μέρη έχουν γίνει πιο ακριβά από ωραίες εκδρομές στην Ευρώπη. Μια άλλη σκέψη είναι να βασιζόμαστε στις εμπειρίες γνωστών και φίλων, καθώς είναι πολύ πιο ασφαλείς από τις υποδείξεις διαφόρων οδηγών -εντύπων και μη.

Οποιοδήποτε μέρος και αν είναι ο προορισμός μας, μπορεί να γίνει καλύτερο αν έχουμε μαζί μας τα βιβλία που δεν διαβάσαμε το χειμώνα. Ακόμα καλύτερα, εάν βρούμε την ευκαιρία να ζεστάνουμε τις ανθρώπινες επαφές, τις συναντήσεις που δεν έχουν καμμιά υστεροβουλία ή στόχο, πέρα από το χαθείς στον ήχο των λέξεων και στην αίσθηση ότι έχεις αχρηστέψει τα ρολόγια...

2 comments:

Anonymous said...

ΝΑ κανουμε τα μπάνια μας, να πιούμε τις μπύρες μας, γιατι μας ΄περιμένει ζόρικος χειμώνας.

Anonymous said...

Τι σημαίνει χαμηλές υπηρεσίες για τον καθένα είναι το θέμα και η ακρίβεια που θερίζει...
Για παράδειγμα το Καστελλόριζο είναι ένα από αυτά;
Οχι βέβαια μόνο το τοπίο που είναι σαν πίνακας ζωγραφικής σε αποζημιώνει από τις όποιες χαμηλές υπηρεσίες μπορεί να σου προσφέρει.

Καλές διακοπές
όπου και ναναι