Monday, September 10, 2007

Ξεχάσαμε την Ολυμπία, την τιμούν κάποιοι Άγγλοι...


Όσο ασχολούμαστε με το ποιος "τηλεστάρ" ήταν πιο in στο debate, κάποιοι Άγγλοι συνωστίζονται για να επισκεφθούν την Αρχαία Ολυμπία. Οι πληροφορίες προέρχονται από ένα τουριστικό προορισμό, για τον οποίο, πριν τις πυρκαγιές, οι Άγγλοι τουριστές δεν γέμιζαν ούτε ένα λεωφορείο για απλή ημερήσια εκδρομή. Μετά την καταστροφή, δημιουργείται συνωστισμός και φεύγουν κάθε μέρα δύο λεωφορεία για την Ολυμπία.

Η αισιόδοξη εκδοχή είναι ότι ο θόρυβος σε παγκόσμιο επίπεδο για τον κίνδυνο που πέρασε η Ολυμπία λειτούργησε ως κίνητρο για αλλοδαπούς που δεν την είχαν εντάξει στο πρόγραμμα επισκέψεων. Η κυνική εκδοχή λέει ότι σπεύδουν να δουν τις αρχαιότητες, γιατί δεν είναι σίγουροι αν η Ελλάδα θα τις προφυλάξει, ώστε να τις δουν την επομένη χρονιά.

Ο Τζών Κέννεντυ είχε θυμίσει ότι οι Κινέζοι έχουν την ίδια λέξη για την κρίση και την ευκαιρία. Με άλλα λόγια, κάθε κρίση έχει μέσα της και το σπέρμα της ευκαιρίας. Πολύ αισιόδοξο αυτό, αλλά μπορούμε να το παλαίψουμε... Να πιέσουμε, ώστε να προστατεύσουμε την "περιουσία" της Ολυμπίας, γιατί αυτή, όπως και το περιβάλλον, ανήκουν στα παιδιά μας, αλλά και στην ανθρωπότητα. Να πιέσουμε, γιατί δεν είναι καθόλου σίγουρο ότι όσοι έχουν το καθήκον να το πράξουν, θα το κάνουν ικανοποιητικά.

2 comments:

Anonymous said...

οΙ ΠΟΛΙτικοί αφού μοίρασαν τριχίλιαρα, μετά το ξέχασαν.. (Μην νομίζετε ότι τα άλλα κόμματα, θα έκαναν κάτι διαφορετικό από αυτό που έπραξε ο Καραμανλής). Να θυμόμαστε ότι οι πολιτικοί πιστεύουν πως ο ελληνικός λαός δεν έχει μνήμη

orgismenos katanalotis - Οργισμένος Καταναλωτής said...

Θα ήθελα να πω τη γνώμη μου πάνω σε αυτό που ο «πυρόπληκτος» έγραψε σχετικά με το τι πιστεύουν οι πολιτικοί για τη μνήμη μας.
Δυστυχώς έχω την εντύπωση πως έως ένα βαθμό έχουν δίκιο!!! Αρκεί μόνο να θυμηθούμε ότι 15 μέρες μετά τις πυρκαγιές που κατέκαψαν τη μισή Πελοπόννησο και Εύβοια είχαμε εκλογές. Και φυσικά αυτό το χρονικό διάστημα δεν είναι αρκετό για να ξεχάσεις ότι καθυστέρησαν τραγικά πολύ να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να μην γίνουν στάχτη το σπίτι σου, τα χωράφια και οι ελιές σου. Παρόλα ταύτα δεν φροντίσαμε να τους αλλάξουμε. Τους χαρίσαμε ακόμα και αυτοδύναμη κυβέρνηση!!! Όχι πως οι άλλοι θα ήταν καλύτεροι, αλλά για να μη νομίζουν πως κοιμόμαστε.