Thursday, September 27, 2007

ΠΑΣΟΚ: η "πόρωση" με το Internet μπορεί να αποτρέψει κάποιες "πληγές"


Η παγκόσμια πρωτοτυπία, να ψηφίζεται ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από ένα εκλεκτορικό σώμα που δεν είναι σαφώς καθορισμένο, περικλείει κινδύνους για ένα κόμμα που αυτή τη στιγμή είναι πολωμένο στην κατάσταση που όλοι βλέπουμε. Αν έχει κάποια πιθανότητα να αποφύγει τα χειρότερα, τουλάχιστον σε επίπεδο καταγγελίας της μιας ή της άλλης πλευράς για παραχάραξη του εκλογικού αποτελέσματος, αυτή στηρίζεται κυρίως στο ότι το ΠΑΣΟΚ έχει επενδύσει περισσότερο από κάθε άλλο ελληνικό κόμμα στην ανάπτυξη ψηφιακών υποδομών, βάσεων δεδομένων, call centers, κλπ.

Περισσότερα στοιχεία θα δείτε στο ρεπορτάζ που έκανε συνεργάτης και φιλοξενείται στο knowhow.gr. Με την ευκαιρία, να κάνουμε δύο ευχές για το ΠΑΣΟΚ: η πρώτη είναι να προχωρήσουν οι διαδικασίες εκλογής ομαλά, γιατί ο κλυδωνισμός ενός μεγάλου κόμματος θα προκαλέσει ρωγμές στην άσκηση αντιπολίτευσης, κάτι που θα έχει συνέπειες στην αποτελεσματικότητα της κρατικής μηχανής. Δεύτερον, μέσα από την διαδικασία εκλογής Προέδρου, να μην θιγεί το έργο της ψηφιακής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ που, απ’ όσο γνωρίζω, δεν ήταν δουλειά του ίδιου του Γιώργου Παπανδρέου. Ο ίδιος είχε δώσει την "ευλογία" του, αλλά επειδή νόμιζε ότι του είχε μείνει η "σκιά" στην εικόνα του -του πολιτικού με το laptop-, κρατούσε μια απόσταση από το θέμα. Ή, για να το πούμε διαφορετικά, μπορεί να πίστευε το εγχείρημα, αλλά δεν το υποστήριξε με συνέπεια.

Με απλά λόγια: η ψηφιακή οργανωτική υποδομή του ΠΑΣΟΚ είναι περιουσία συνολικά του ελληνικού πολιτικού συστήματος και ένα εργαλείο για να περάσει από την κατάσταση των ολιγομελών κομματικών οργανώσεων (με μέλη που έχουν νοοτροπία άλλης εποχής), σε οργάνωση που θυμίζει 21ο αιώνα.

4 comments:

Anonymous said...

To Internet του έλειπε του ΠΑΣΟΚ.

OnWine said...

Θεωρώ ότι η ψηφιακή υποδομή του ΠΑΣΟΚ, αλλά και η τόσο "αδικημένη" προσήλωση του προέδρου του στην Πληροφορική, είναι πολύ θετικά στοιχεία, μέσα σε ένα περιβάλλον που συστηματικά αγνοεί ή/και -δυστυχώς- χλευάζει την Πληροφορική αλλά και την απλή ενασχόληση με αυτήν.

Οπως ασφαλώς θα παρατηρήσατε, ΠΟΥΘΕΝΑ και από ΚΑΝΕΝΑ δεν αναφέρθηκε, κατά την προεκλογική εκστρατεία όλων σχεδόν των κομμάτων (φωτεινή εξαίρεση το ΛΑΟΣ!!) η Πληροφορική ή οποιαδήποτα στρατηγική, πολιτικές ή σχέδιο για την ανάπτυξή της.

Γνωρίζω το ενδιαφέρον σας για το πρόβλημα, και ελπίζω σε συνέχεια των αναφορών σας σε αυτό.

Technologger said...

Μήπως οι ετικέττες σας θα έπρεπε να έχουν περισσότερες από (1) αναρτήσεις στο Θέμα Πληροφορική?

Οσοι ασχολούμαστε με την πραγματική Πληροφορική στην χώρα μας, θα βλέπαμε πολύ θετική την συμβολή σας στον τομεα αυτο, με περισσοτερα σχολια.

Σας παραπεμπω στο blog μου http://technologger-gr.blogspot.com/ . Ισως βρείτε ενδιαφέροντα τα λεγόμενά μου εκεί.

Ευχαριστώ

Στάθης Χαϊκάλης said...

@technologger

Θα επιχειρήσω να σας απαντήσω πιο αναλυτικά με κάποιο επόμενο post. Περισσότερα θέματα πληροφορικής θα βρείτε στο www.knowhow.gr. Τα περισσότερα δεν είναι προσωπικά μου άρθρα, αλλά ρεπορτάζ συνεργατών μου...
΄Οπως λέτε και στο πολύ ενδιαφέρον blog σας, η γενική αγορά πληροφορικής δεν έχει πλέον τη δημιουργική αύρα, που αναδίδουν λχ το Web 2.0, η μπλογκόσφαιρα κλπ