Friday, September 28, 2007

Το blog του Ινστιτούτου Επικοινωνίας


Το Ινστιτούτο Επικοινωνίας είναι ένας φορέας που αναπτύσσει ιδέες και ερευνά την αγορά Επικοινωνίας, σε στενή συνεργασία με την Ένωση Διαφημιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΔΕΕ). Το Ινστιτούτο είναι από τους λίγους φορείς, ίσως ο πρώτος αυτού του χαρακτήρα, που παίρνει την πρωτοβουλία να δημιουργήσει ένα ιστολόγιο.

Είναι θετικό να μπαίνουν στην μπλογκόσφαιρα φορείς που αναπτύσσουν ένα πεδίο, πέραν αυτού που διευρύνουν τα προσωπικά ιστολόγια. Το blog του Ινστιτούτου δέχεται σχόλια, συνεπώς μπορείτε να μπείτε για να τα «ρίξετε» στους διαφημιστές, στους επικοινωνιολόγους, στους «τεχνικούς της εξουσίας», τους image makers…

Από την άλλη μπορεί να το δείτε θετικά: να προτείνετε ιδέες για το πώς τα εργαλεία της Επικοινωνίας μπορούν να γίνουν «όπλα», όχι για να ωραιοποιήσουμε την πραγματικότητα, αλλά για να υπερασπίσουμε κρίσιμα θέματα της κοινωνίας: την προστασία του περιβάλλοντος, την εικόνα της χώρας μας, την εγρήγορση για την βελτίωση των συνθηκών οδήγησης, κλπ.

Με την ευκαιρία να σημειώσω ότι η έναρξη λειτουργίας του blog του Ινστιτούτου οφείλει πολλά στην όρεξη της γενικής διευθύντριας κυρίας Σ. Μήτρογλου. Έχουμε πει μόνο ένα «γεια», αλλά δείχνει «πορωμένη» με την μπλογκόσφαιρα. Της εύχομαι κουράγιο…

Υ.Γ.: Αν ήμασταν στην Αγγλία, θα είχα ήδη γράψει ότι είμαι μέλος του Δ.Σ. της ΕΔΕΕ. Η Ένωση συσπειρώνει και τις μη διαφημιστικές μορφές της Επικοινωνίας, στις οποίες δραστηριοποιείται το εταιρικό μου σχήμα.

2 comments:

Anonymous said...

Θα είναι κέρδος για την μπλογκόσφαιρα, αν αυξηθεί το ποσοστό των ιστολογίων , που τα λειτουργούν φορείς και όχι πρόσωπα.

Unknown said...

φθάνει οι φορείς να μη καλίπτουν τα
πρόσωπα!