Tuesday, September 25, 2007

Τα sites/blogs που μας "κληροδότησαν" οι τελευταίες εκλογές


Οι πιο σύντομες εκλογές της μεταπολίτευσης άφησαν πολλές "στυφές" αναμνήσεις, αλλά μας κληροδότησαν ορισμένα ενδιαφέροντα sites ή blogs πολιτικών. Η εμφάνισή τους ανεβάζει τον πήχυ στον τομέα της πολιτικής επικοινωνίας. Σχετικά ρεπορτάζ θα βρείτε στον "εξάδελφό" του blog μου, το knowhow.gr, σχετικά με το οποίο θα διαβάσετε λίγα λόγια πιο κάτω... Ξεκινά με την παρουσίαση του site της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, ενώ θα ακολουθήσει η αναφορά και σε άλλα sites πολιτικών.


To knowhow, εξάδελφος του blog μου...
Θήτευσα σε μια σχολή δημοσιογραφίας (μέχρι το 2000, που αποχώρησα πλήρως από τα Media), για την οποία δεν ήταν πρέπον να γράφω τα άρθρα μου σε πρώτο ενικό. Έχω προσχωρήσει πλήρως στην λογική των blogs και της προσωπικής γραφής, αλλά εξακολουθώ να έχω την εντύπωση ότι σε ορισμένα θέματα είναι χρήσιμη η απόσταση. Είτε γιατί δεν έχει αξία η δική μου γνώμη, είτε επειδή είναι πιο οφέλιμο για τον αναγνώστη να δαπανά το χρόνο του σε ένα κείμενο, που αυτός που το έγραψε έχει προσπαθήσει να αρθεί πάνω από τα προσωπικά του αισθήματα.

Το knowhow θα επιχειρήσει να παρουσιάζει ορισμένα θέματα, που μπορούν να εισφέρουν κάποια στοιχεία γνώσης. Γράφεται από ένα μικρό επιτελείο συνεργατών, με βασική αρχή να αποφεύγουν το conflict of interest, σε θέματα που έχουν σχέση με ενδιαφέροντα των εταιρειών που διευθύνω. Η λογική του knowhow είναι να δέχεται σχόλια, να έχει διάσταση blog. Όντας ευθέως συνδεδεμένο με επιχείρηση, θα είναι σταθερό στο να μην "αγιογραφεί" τα ενδιαφέροντα της εταιρείας και να μην τοποθετείται κατά ανταγωνιστών. Επειδή το brand έχει μεγάλη προϊστορία, οι συντελεστές του γνωρίζουν ότι μπορεί να αποφύγει αυτούς τους "πειρασμούς", αλλά για να δώσει ουσία και αξία στους αναγνώστες του οφείλει να κάνει ισχυρή επένδυση σε έρευνα, γνώση, διάλογο... Είναι ένα πείραμα, σε μια περίοδο που το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να συγκεντρώσουμε την ενέργειά μας σε ένα τομέα, ώστε να γίνουμε καλύτεροι, να είμαστε συγκροτημένοι, να παρακολουθούμε τις αλλαγές, να έχουμε εφεδρείες για να διορθώσουμε τα λάθη μας.

1 comment:

Anonymous said...

Εχω ακούσει πολλά για το site της Ντόρας. Νόμιζα ότι ήταν pr της κυρίας Μπακογιάννη. Τώρα που το πρόσεξα , φαίνεται ότι έχει πίσω του αρκετή δουλειά.