Tuesday, October 02, 2007

Διαγωνισμός βουλευτών για το περιβάλλον, ακόμα και beauty contest...


Οι τοποθετήσεις βουλευτών για το περιβάλλον είναι λίγες και συνήθως χωρίς ιδιαίτερη τεκμηρίωση. Μετά τον οδυρμό για τις πυρκαγιές, γυρίσαμε ξανά στην κατάσταση όπου οι περισσότεροι πολιτικοί αναφέρονται στο περιβάλλον με γενικολογίες, χωρίς τεκμηρίωση.

Οι πολιτικοί έχουν ανάγκη τη δημοσιότητα και αυτό είναι κατανοητό... Ένα κίνητρο, προκειμένου οι βουλευτές να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση στο περιβάλλον, θα ήταν ακόμα και ένας διαγωνισμός, όπου θα βραβεύονταν οι 10 κοινοβουλευτικοί άνδρες ή γυναίκες με τις περισσότερες τοποθετήσεις σχετικά με το ζήτημα αυτό... Για 1-2 χρόνια θα μπορούσε ο διαγωνισμός αυτός να βασίζεται μόνο σε ποσοτικά κριτήρια. Πολύ "χοντροκομμένο" το κριτήριο, ωστόσο η χώρα βρίσκεται σε τέτοια καθυστέρηση, που πιθανόν να ωθήσει κάποιους πολιτικούς να δώσουν μεγαλύτερη έμφαση σε ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματά της.

Μέχρι να βρούμε τις διαδικασίες ενός τέτοιου διαγωνισμού, ας δούμε την τοποθέτηση του Μιχάλη Παπαγιαννάκη κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης. Κάποιοι από εσάς πιθανόν να διαφωνείτε με κάποιες από τις θέσεις του βουλευτή του Συνασπισμού, ωστόσο θα του αναγνωρίσετε ότι διατηρεί το θάρρος να κάνει τοποθετήσεις που τον διαφοροποιούν από τις κοινοτυπίες, ενώ πάντοτε καταθέτει επιχειρήματα, στοιχεία και συσσωρευμένη γνώση.

4 comments:

Anonymous said...

Na δω beauty contest με βουλευτές και ας πεθάνω...

Anonymous said...

Η ιδέα μπορεί να ακούγεται “τραβηγμένη” αλλά αυτή ή παρόμοια πίεση από τα πάσης φύσεως media και ειδικότερα του κυβερνοχώρου πιστεύω ότι όσους δεν τους δελέαζε, θα τους προβλημάτιζε για την σοβαρότητα των δηλώσεων τους.

Επί της ευκαιρίας, και σε συνδυασμό με προηγούμενα posts σας, αναφερόμενα στη δύναμη των blogs και την καινούρια επιρροή που αρχίζουν να ασκούν, θα ήθελα να επισημάνω το εξής. Βλέπουμε, κυρίως από εσάς κ. Χαικάλη, πως στα θέματα ενδιαφέροντος σας, σας αρέσει ο interactive διάλογος, ειδικά και με την στροφή του “ξαδέλφου” knowhow.gr. Παρατηρούμε επίσης ενδιαφέρον από ιδιώτες κυρίως σε αυτήν την ανεπίσημη πρόσκληση διαλόγου, και λιγότερο από επίσημους φορείς. Είμαι σίγουρος ότι κάνετε ότι καλύτερο μπορείτε πάνω σε αυτό το ζήτημα. Θα ήθελα να δω όμως συμμετοχές σε αυτήν την προσπάθεια από ιδρύματα εκπαιδευτικού και κυρίως ακαδημαϊκού χαρακτήρα. Πχ, τις προάλλες ανοίξατε θέμα περί management, διαβάσαμε πολύ ενδιαφέροντες γνώμες από ανθρώπους της “πιάτσας”. Πιστεύω ότι εκτός του ότι θα ήταν ενδιαφέρον, θα ήταν και εξαιρετικά χρήσιμο να ακουστούν και γνώμες από αυτούς που ερευνούν τέτοιου είδους ζητήματα από μια απόσταση, και δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιους άλλους από πανεπιστήμια, τα οποία θέλω να πιστεύω πως μελετούν real case studies. Άλλωστε πάσης φύσεως μεθοδολογίες, και πρακτικές, αν και στηρίζονται στην εμπειρία, έχουν τεκμηριωθεί και δομηθεί μέσα από πανεπιστήμια και ακαδημαϊκές έρευνες. Θεωρώ πως είναι καιρός να αρχίζουμε να διαβάζουμε και τέτοιου είδους απόψεις και να μην πηγαίνουμε κάθε φορά να ανακαλύπτουμε τον τροχό από την αρχή. Ευχαριστώ για τον χώρο που μας δίνεται και συγνώμη για το off-topic του post μου.

Anonymous said...

Λίγο off-topic κι εγώ, αλλά υπάρχει λόγος...
Πάνω που πολλοί από εμάς είχαμε εναποθέσει πολλές ελπίδες για βελτίωση του image, έστω, των πολιτικών στην τοποθέτηση του Κωστή Χατζηδάκη στην κυβέρνηση, ο ίδιοσ φρόντισε να μας αφήσει σύξυλους...
Πραγματικά θέλω να πιστεύω ότι δε γνώριζε, αλλά, δε ρώταγε;
Ο φίλτατος κ. Χατζηδάκης λοιπόν, βρέθηκε στο (δεν κάνω πλάκα) Athens Tuning Festival 2007!!
Η εν χορδαίς και... εξατμίσεων παρουσία του σε μια underground εκδήλωση, ένα πανηγύρι της υποκουλτούρας και του "pimp my ride" πέρα από το να προκαλέσει αλγεινά σχόλια στους εμβρόντητους παρισταμένους, ήταν παραπάνω από ατυχής. Και εξηγούμαι:
Ο άθρωπος που έχει τιμηθεί από το ευρωκοινοβούλιο, ο φέρελπις υπουργός που όλοι θέλουμε να πετύχει, ο νεανίας που παίζει τα ευρωπαϊκά ήθη στα δάχτυλα, δεν ήξερε το concept της εκδήλωσης;
Πάνω που κάτι πάει να γίνει με τον εξαιρετικό νέο ΚΟΚ και το ξεστράβωμα των οργάνων της Τάξης, ο κ. Χατζηδάκης νομιμοποιεί με την παρουσία του τα βλαμμένα που τουρμπίζουν τα σαπάκια τους και 200σαρίζουν στην παραλιακή!
Μέσα σε όργιο εξατμίσεων, στρινγκ από κοριτσάκια με λάγνα βλέμματα, φώτα νέον, και γλώσσα ύφους: "μ@#$κα, γα@#!η η Mercedes" ο Υπουργός!!Αισθητική βαλκανικής φαβέλας και ο κ. Χατζηδάκης στη μέση -μήπως νομίζει ότι ο κ. Μπαρό θα πήγαινε ποτέ σε ανάλογο περιθωριακό event?!
Αγαπητέ admin, μα τον Δία, όχι μόνο πρόκειται για τραγικό ολίσθημα, αλλά για πολύ ανησυχητικό οιωνό...
Μα τι έχουμε πάθει;

ανεστης said...

Μπράβο στον Παπαγιαννάκη για τον σοβαρό και μεστό απο επιχειρήματα λόγο του! Μπράβο και σε σένα Στάθη που μας έφερες σε επαφή με το κείμενο που κανείς(;) δεν πήρε είδηση αφού όλοι ασχολούνται με τα καλλιστεία στο ΠΑΣΟΚ σε πείσμα της πολιτικής