Tuesday, January 15, 2008

Τι να μην ξεχάσω το 2008


Κάτι ο Ζαχόπουλος, κάτι η άγρια διαμάχη των media, κάτι η χαρισματική ενασχόληση του Λαζόπουλου με τα αέρια του ανθρώπινου σώματος, ίσως μας διέφυγε να κάνουμε μια μικρή λίστα με θέματα που αξίζει να ασχοληθούμε το 2008. Παρακάτω είναι μια πρόχειρη και εντελώς υποκειμενική καταγραφή:

1. Να ασχοληθούμε πιο αποτελεσματικά με την ανεργία και την περιθωριοποίηση των νέων (αν μπορούμε να τους διορίσουμε όλους στο δημόσιο, έχει καλώς. Αν όχι, πιθανόν να μπορούν να εντοπισθούν 3-4 αποτελεσματικές δράσεις).


2. Να πιέσουμε για ένα πρόγραμμα δράσης για την αντιμετώπιση των παρενεργειών από την άναρχη παρουσία των οικονομικών μεταναστών (τους εκμεταλλευθήκαμε τόσα χρόνια, τώρα έφθασε η ώρα του λογαριασμού, που φαίνεται ότι θα είναι ακριβός).


3. Να σκεφθούμε την ανάπτυξη της χώρας: η τσάτρα-πάτρα απορρόφηση των κονδυλίων του Δ’ ΚΠΣ δεν είναι ανάπτυξη, απλώς ενισχύει τη σπατάλη και τη διαφθορά.


4. Να γίνουμε λίγο πιο «πράσινοι», φιλικοί με το περιβάλλον (κάψαμε τα δάση, αλλά μάλλον το ξεχάσαμε).


5. Η εικόνα της Ελλάδας μπορεί να βελτιωθεί, αν δούμε τις επιδόσεις στις διεθνείς στατιστικές σε θέματα όπως η διαφθορά, το κάπνισμα, η παχυσαρκία, τα τροχαία δυστυχήματα, η «μαύρη οικονομία», τα σκουπίδια των πόλεων. Σε όλα αυτά είμαστε ανάμεσα στους «πρώτους» στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 27, σε αρκετά φιγουράρουμε υπερήφανοι και πρώτοι.


6. Να βρούμε ιδιοκτήτες σε ποδοσφαιρικές ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ, ο Άρης, σε μπασκετικές ομάδες όπως –ξανά…- ο ΠΑΟΚ, ο Άρης… Κυνηγάνε το πρωτάθλημα, κάνουν ακριβές μετεγγραφές, μάλλον με αφανή ιδιοκτήτη το Κράτος, που τους δίνει αφειδώς χορηγίες, ενώ είναι πρωταγωνιστές –μαζί με τις άλλες ομάδες που έχουν γνωστό ιδιοκτήτη- στα θέματα του χουλιγκανισμού (που για να παταχθεί, το κράτος κάνει ένα νομοσχέδιο το εξάμηνο).


7. Να βρούμε κάποια άκρη στο θέμα της εκπαίδευσης, όπου στο όνομα του «δημόσιου σχολείου και πανεπιστήμιου», τα πράγματα είναι σε ελεύθερη πτώση.


8. Να ανακηρύξουμε το 2009 έτος Ροΐδη, προς τιμήν του συγγραφέα που είχε πει ότι στην Ελλάδα χρειάζεται ένας μόνον νέος νόμος, που να επιβάλει ότι θα τηρούνται οι ισχύοντες νόμοι.


9. Να γίνει ένα πολύ ισχυρό blog που θα βοηθάει τη μνήμη μας να μην ξεχνάει τις κρίσεις, που ζούμε για ένα μήνα ως reality show και μετά τις ξεχνάμε: πυρκαγιές, Ζωνιανά, κλπ.

Τώρα που χαλαρώσαμε με τα παραπάνω, ας ανοίξουμε την τηλεόραση να δούμε ποιο είναι το σημερινό επεισόδιο με το εξώγαμο του Πασχάλη. Σκληρή δουλειά, αλλά πρέπει να γίνει…

3 comments:

Anonymous said...

Να μην ξεχάσω το καλοκαίρι να παρακολουθήσω το έργο της Πυροσβεστικής.

Anonymous said...

Διάβασα τις επιδόσεις μας στα θέματα διαφάνειας. Μπράβο μας.

ο δείμος του πολίτη said...

Σαν πολλά δεν τα μάζεψες τα θέματα;