Tuesday, February 19, 2008

Τι να την κάνουμε τη «γενιά του Πολυτεχνείου»;


«Λευτεριά από τη Μεταπολίτευση» φωνάζει «η γενιά των 700 ευρώ». Φαίνεται, όμως, ότι υπάρχουν και πιο ρηξικέλευθες ιδέες, όπως αυτή που άφησε ως σχόλιο στο προηγούμενο post μου ο τακτικός «επισκέπτης» bizwriter.

Να τι έγραψε: «Ήμουν τις προάλλες σε ένα μεγάλο βιβλιοπωλείο της Θεσσαλονίκης. Είχε ένα stand στο οποίο αναγραφόταν “Πρώτα σε πωλήσεις”. Τα βιβλία που ήταν πάνω του ήταν όλα βοηθήματα για τις εξετάσεις του ΑΣΕΠ…
»...Όπως είπε κι ένας φίλος μου σε μια συζήτηση που είχαμε κάποτε, “αν δεν πεθάνει η λεγόμενη 'Γενιά του Πολυτεχνείου', προκοπή δεν θα δούμε σ' αυτήν τη χώρα”».


Από «σπόντα» τη γνώρισα τη «γενιά του Πολυτεχνείου». Μπήκα στο Μετσόβειο το 1976, λίγο αργά, αλλά είχα ευκαιρίες να γνωρίζω ορισμένα πρόσωπα της λεγόμενης «γενιάς». Έχω την εντύπωση ότι κάποιοι από εκείνους, επειδή δεν έπαψαν να είναι ευφυείς, ούτε απώλεσαν την διάθεση της αυτοκριτικής, θα συμφωνούν και με τους g700 και με τον bizwriter.

3 comments:

Anonymous said...

Κάποιος να πει στη γενιά του Πολυτεχνείου ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός...

Anonymous said...

...γυμνός ή ξετσίπωτος;

Anonymous said...

'Ντάξει, ρε παιδιά, αλλά και η "Γενιά του Πολυτεχνείου" από εμάς προέρχεται. Και τα "κακά" δείγματά της είναι σε ίδιο ποσοστό με τα "κακά" δείγματα της οιασδήποτε γενιάς...