Friday, February 22, 2008

Ελλάδα ή το όνειρο να γίνουμε όλοι δημόσιοι υπάλληλοι


Αυτό με τα γυμναστήρια είναι καταπληκτικό: το Κράτος αποφάσισε με νόμο ότι απαγορεύεται να λειτουργούν την Κυριακή! Ας δούμε, όμως, το σκεπτικό κάποιων που αντιστέκονται σε αυτή την ισοπέδωση προς τα κάτω.

Αυτές τις μέρες κάνω «κατάχρηση» αναφορών σε δράσεις της «γενιάς των 700 ευρώ», γιατί με τις δύο παρεμβάσεις τους (λειτουργία του Μετρό μετά τα μεσάνυχτα τα Σαββατοκύριακα, γυμναστήρια ανοικτά τις Κυριακές) πηγαίνουν κόντρα στο ρεύμα του λαϊκισμού, που λέει «άσε το διπλανό σου να επιχειρεί να γίνει δημόσιος υπάλληλος, κι ας γινόμαστε ολοένα και περισσότερο μια κοινωνία που συνεχώς βρίσκεται σε αργία».

1 comment:

Νίκος Χαραλάμπους said...

Κύριε Χαικάλη συμφωνώ με την τοποθέτησή σας και χαίρομαι ιδιαίτερα που υπάρχουν και άλλοι Ζακυνθινοί που έχουν παρόμοιες ιδέες με τις δικές μου.

Η γενιά των 700 ευρώ είναι σίγουρα μια αξιόλογη κίνηση που έχει καταφέρει πολλά και θα καταφέρει ακόμα περισσότερα, και όλα αυτα με την απειλή τραμπουκισμών εναντίον τους.

Βέβαια η γενια των 700 ευρώ, ειναι ενα κοινωνικό κίνημα που βλέπει συγκεκριμένα στραβά που αφορούν άμεσα την κίνηση και προσπαθεί να τα διορθώσει.

Περα απο εκεί όμως αν θέλουμε να προωθήσουμε και στην πολιτική αρένα τις ιδέες της γενιάς των 700 ευρώ και ακόμα περισσότερες, όπως τις δικές σας, θα πρέπει να υπάρξει συντεταγμένη πολιτική κίνηση. Η οποία απο περυσι υπάρχει και αν δεν γνωρίζετε θα ήθελα να σας ενημερώσω οτι η Φιλελευθερη Συμμαχία συμφωνεί και με τις κινήσεις της γενιάς των 700 ευρώ και με την δική σας αντίθεση στην 'δημοσιολαγνέια'.
Ειμαστε ενα νέο κόμμα και επιδιώκουμε να αρθρώσουμε ουσιαστικό λόγο απέναντι στον λαικισμό και τον κρατικισμό.
Κραταμε μια αποσταση απο την γενιά του 700 γιατι πιστεύουμε οτι τα αυθόρμητα κοινωνικά κινήματα δεν πρέπει να χρωματίζονται κομματικά. Παρ'όλα αυτα ειχαμε την πρόθεση να συμμετεχουμε στην κίνηση για το ανοικτό Μετρό, και έιχαμε βγάλει δελτίο τύπου για τα κλειστά γυμναστήρια την Κυριακή στις 10 Ιανουαρίου 2008
Ελπίζω να βρείτε ενδιαφέρουσα και την δική μας πολιτική κίνηση.
www.greekliberals.net