Tuesday, March 11, 2008

Ο Παν. Ψωμιάδης και οι τουαλέτες


Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης είναι μια cult φιγούρα, που βασιλεύει στο στερέωμα ως tv persona, χωρίς αυτό να έχει καμμιά σχέση με την ιδιότητά του Νομαρχη Θεσσαλονίκης. Πρόσφατα πέρασα από το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, είδα τις τουαλέτες και αισθάνθηκα ότι καλώς ποτέ δεν γελάω με τα τηλεοπτικά «κατορθώματα» του νομάρχη.

Αντί να κάνει εμφανίσεις ως Ζορρό (βλέπε φωτό...) και αλλεπάλληλες δηλώσεις για τα Σκόπια, θα ήταν πιο χρήσιμο να ασχοληθεί με μερικά «ταπεινά», που εκθέτουν την Ελλάδα. Αν στα Σκόπια είναι πιο καθαρές οι τουαλέτες από αυτές του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, τότε θα έπρεπε να είναι θέμα που απασχολεί το νομάρχη. Ψηφίστηκε για να ασχοληθεί με τα προβλήματα του Νομού, κάτι που είναι αδύνατον να το τηρεί εφόσον βρίσκεται 5-6 ώρες την ημέρα στους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο ισχυρισμός του, ότι τον παρακαλούν τα κανάλια και οι δημοσιογράφοι να βγει στις εκπομπές τους, είναι πολύ πιθανόν να είναι απόλυτα ακριβής. Αυτό αφορά, όμως, τις δικές τους σχέσεις. Κάποιοι πολίτες έχουν δικαίωμα να αισθάνονται ότι αυτά που λέει και πράττει ο νομάρχης δεν αναπτύσσουν τα ήθη και δεν προωθούν το δημόσιο διάλογο.

Είναι πολλοί οι πολίτες, που δεν έχουν διάθεση να γελάσουν με τις πράξεις και τα λόγια του νομάρχη. Θα προτιμούσαν να αφιερώνει το χρόνο του και την ενέργειά του στα άλυτα προβλήματα της περιοχής του. Όσο για το «έπος των Σκοπίων», τι αξία θα είχε μια τέτοια «νίκη», αν κάθε μέρα η Ελλάδα κατεβαίνει στις κλίμακες της αισθητικής, της διαφθοράς, της νομιμότητας, της οδικής ασφάλειας, του επιπέδου στα σχολεία;...

4 comments:

Anonymous said...

Καλά σοβαρά μιλάτε; Ένας τέτοιος σουπερήρωας, μακεδονομάχος ζορό, θα κατεβεί από το άλογό του ν' ασχοληθεί με τουαλέτες;; Μεγάλη προσβολή...

αμφιτριτη said...

Οι λαοί έχουν τους ηγέτες που αξίζουν. Μην ξεχνάμε ότι Νομάρχης εκλέχθηκε πρόσφατα από το λαό του...

Anonymous said...

Το "φαινόμενο Ψωμιάδη" είναι, νομίζω, ενδεικτικό δύο πραγμάτων: της νοοτροπίας που επικρατεί σε μεγάλο βαθμό στη βόρειο Ελλάδα (ξέρετε, οι κακοί Αθηναίοι και οι αδικήμένοι Σαλονικιοί), αλλά και του πόσο χαμηλά πέφτουν τα τηλεοπτικά ΜΜΕ για λίγη θεαματικότητα...

Anonymous said...

To φαινόμενο ΨΩΜΙΑΔΗ έχει να κάνει με PAYROLL Ελληνικών και Ξένων υπηρεσιών και ΜΚΟ που μπουκώνουν τους ΈΛληνες δημοσιογράφους να κάνουν τις ΠΑΠΙΕΣ με το Κόσοβο, τα Σκόπια κλπ
ΚΑΝΕΙΣ ΣΑΣ δεν είναι αρκετά έξυπνος να αναρωτηθεί ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ 50 ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ βουλευτές τώρα που μιλάμε για τη Μακεδονία;;;
Δεν σας φαίνεται παράξενο να μιλάνε για τη Μακεδονία ο Γιακουμάτος και ο Λοβέρδος;;;
Η συνεχής προβολή του Ψωμιάδη έχει σκοπό και δεν είναι τυχαία. Δεν είναι η τηλεθέαση αλλά η απαξίωση της υπόθεσης.
ΝΑΙ οι Μακεδόνες ... έχουν στους νομούς τους ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΝΕΡΓΙΑ 36% και μετά βλέπουν ότι ένας Αθηναίος τσεπώνει 5.500.000 ευρώ μαύρα λεφτά με απόφαση ενός άλλου Αθηναίου για να κουκουλωθούν κάποια σκάνδαλα.
Βλέπουν επίσης πώς μερικοί Αθηναίοι αποφασίζουν μέσω της διακίνησης Δημοσίου χρήματος να ληστέψουν μέσω προμηθειών τους Έλληνες.
Και φυσικά το "ΑΘΗΝΑΙΟΣ" για τους Μακεδόνες σημαίνει κάτοικος της Αθήνας κι όχι απαραίτητα καταγωγή από την Αθήνα που είχε πληθυσμό 8.000 κατοίκων στις αρχές του 1800. Κι ο Πρωθυπουργός Μακεδόνας είναι ... αλλά η μοιρασιά του ΧΟΝΤΡΟΥ δημοσίου χρήματος γίνεται στα μέρη σας κι όχι στα Γρεβενά. Και τα μοιράζονται οι νταβατζήδες με έδρα την Αθήνα κι όχι αυτοί με έδρα το Μέτσοβο.
Τα χρέη δισεκατομμυρίων του Ολυμπιακού έσβησαν σε μία νύχτα...όχι όμως του Πανσερραικού.
Δεν είναι τυχαίο που ενώ ΟΛΟΙ οι πολιτικοί έχουν γκόμενες και τρέχουν στις βίζιτες... εμείς ΔΕΝ μαθαίνουμε ποτέ τίποτα ενώ για τους καλλιτέχνες ξέρουμε ακόμα και που τηλεφώνησαν, ποιον αγκάλιασαν και ποιον φίλησαν.
ΠΩΣ νομίζετε αγοράζουν βίλες στη Μύκονο μερικοί εκφωνητές ειδήσεων;

Κι ο Ψωμιάδης εκλεχθηκε με τα ίδια κριτήρια που στην Αθήνα εξέλεξαν τη Ντόρα και με τα ίδια κριτήρια που οι "πασταφλώρες" εξέλεξαν τον Τσίπρα (αχαχούχα) για αρχηγό. Μην ξενάτε ότι στην Αθήνα... ΔΕΝ υπάρχει προτομή του Μεγαλέξανδρου αλλά υπάρχει προτομή της Αλίκης Βουγιουκλάκη.Η μαλακία είναι πανελλαδικό φαινόμενο.
Απλά εμείς που ΖΟΥΜΕ στη Μακεδονία ΔΕΝ γουστάρουμε μερικοί τρόμπες από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΦΙΛ.ΣΥΜΜΑΧΙΑ να υπονομεύσουν την τύχη της γης που αυτοί δεν έχουν πατήσει ποτέ.
Ο μισός ΣΥΡΙΖΑ...ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ τα ΣΚΟΠΙΑ ως ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ !

Ποια σχέση έχει η ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ με το ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ , τα ΣΚΟΠΙΑ και τον Τζορτζ Σόρος;

Διαβάστε σχετικά και ΜΗΝ ΚΟΙΜΑΣΤΕ όταν κάποιοι ξένοι μαγειρεύουν την τύχη μας.
Μην είστε εσείς οι ΧΡΗΣΙΜΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ που λόγω βλακείας ευνοούν τα ξένα συμφέροντα. Ή φροντίστε να πληρωθείτε γι' αυτό ή γίνετε λίγο πιο ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ.