Monday, July 28, 2008

Αντικαπνιστική εκστρατεία: οι Γερμανοί, ο Bill Gates και ο Δ. Αβραμόπουλος…

Ο Bill Gates και ο Michael Bloomberg βάζουν 500 εκατομμύρια δολάρια από τα ιδρύματά τους για να ενισχύσουν την εκστρατεία κατά του καπνίσματος. Η Γερμανία, από τις τελευταίες ευρωπαϊκές  χώρες που αντιστέκονται στο αντικαπνιστικό κύμα, μπαίνει και αυτή στο «δρόμο της αρετής».

 

Στην Ελλάδα εξακολουθεί να αιωρείται η απορία, γιατί ο υπουργός Υγείας Δημήτρης Αβραμόπουλος έθεσε ως χρόνο εφαρμογής της απαγόρευσης του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους τις αρχές του 2010 και όχι του 2009. Μεταξύ σοβαρού και αστείου, ορισμένοι συνάδελφοί του στην κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι το μεγάλο χρονικό διάστημα, θα επιτρέψει την ανάθεση αρκετών διαφημιστικών εκστρατειών…

*η φωτο είναι από το flickr*

3 comments:

Anonymous said...

Ο Αβραμο βλέπει μακριά, ακόμα και αν ο ορίζοντας στην Ελλάδα είναι θολός από την κάπνα...

Anonymous said...

Αδυνατώ να πιστέψω ότι αυτός ο νόμος θα εφαρμοστεί στην Ελλάδα. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά δε νομίζω ότι θα υπάρξει επαρκής αστυνόμευση προκειμένου να εφαρμοστεί. Εδώ οι γονείς και οι παππούδες δεν υπολογίζουν την υγεία των παιδιών και των εγγονιών τους και τα μετατρέπουν σε παθητικούς καπνιστές, σιγά μη σεβαστούν τον ξένο στο εστιατόριο και το καφενείο. Άλλωστε η γενική ατιμωρησία που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία συμβάλλει καθοριστικά στη δημιουργία και συντήρηση ανεύθυνων και κακομαθημένων πολιτών.

marayia said...

Τι ρατσισμος και τουτος θεε μου!
Δικαιωμα μας οι καπνιστες να βλαφτουμε την υγεια μας! Και ποιος τους ορισε προστατες μας? Υποκριτες! ΜΑς σκοτωνουν καθημερινα με τη μολυσμενη ατμοσφαιρα, τα χημικα και τα πυρηνικα αποβλητα, τα καυσαερια ..και μετα τους νοιαζει η νικοτινη και η πισσα που μπαινει στα πνευμονια μου απο το τσιγαρακι που απολαμβανω! Σιγα μωρε! Τους πηρε ο πονος! Οι θεσεισ μου για το καπνισμα γνωστες! Παραμενω σταθερη στα δεκα τσιγαρα την ημερα και νιωθω καλα! Πολυ καλα! Μη χαιρονται! Δεν θα πεθανω ευκολα! ειμαι 7ψυχη κι ας κλαιγομαι!