Thursday, July 31, 2008

Ολυμπιάδα της Αθήνας: η «φούσκα» σκάει εκκωφαντικά

Ένα σημαντικό στέλεχος μια πολύ μεγάλης εταιρείας, είχε υποστηρίξει πριν μερικούς μήνες ότι αρκετά από αυτά που «σκάνε» γύρω μας είναι τα «απόνερα» της Ολυμπιάδας του 2004.Δηλαδή:
-οι υποκλοπές,
-η αγορά των ακινήτων,
-η Siemens, που ανδρώθηκε και «ξέφυγε» μέσα στην «τρέλα» των Ολυμπιακών έργων.

Πριν λίγα χρόνια ήταν αισχρή μειοψηφία όσοι έλεγαν ότι η Αθήνα θα έκανε καλούς Ολυμπιακούς Αγώνες, αλλά το κόστος για την χώρα θα ήταν μεγάλο. Μια τόσο μικρή και ανοργάνωτη χώρα, όσο πιο καλούς Αγώνες θα έκανε, τόσο μεγαλύτερο κόστος θα πλήρωνε.

Η πατέντα του επείγοντος για να προλάβουμε τους Αγώνες, εκτόξευσε στα ουράνια και τη διαφθορά... Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθούν δεκάδες «Siemens» γύρω μας…

Στο Πεκίνο τα πράγματα εξελίσσονται αλλιώς, αλλά δεν είναι παράδεισος… Η απόδοση για το Πεκίνο και για την Κίνα είναι ήδη κάτω του αναμενομένου, όπως υπολογίζουν οι επιμελείς Financial Times.

*η φωτο είναι από το flickr*

2 comments:

ανεστης said...

Δεν είμαι σίγουρος κατά πόσο η Κίνα ενδιαφέρεται για "αποδοτικούς" αγώνες. Η κάθε χώρα έχει τους δικούς της λόγους που διεκδικεί την Ολυμπιακή φιέστα και η Κίνα κερδίζει ήδη απο πολλές άλλες μεριές.

Anonymous said...

το σημαντικό στέλεχος της πολύ μεγάλης εταιρείας να μας πει αν η εταιρεία του ωφελήθηκε ή μπήκε μέσα απο την ολυμπιάδα του 2004.Αν μπορεί να το υποστηρίξει και ποσοτικά τότε ωραίος - για μέχρι εκεί είναι τα κυβικά του.
Τα περί απόνερων μπορεί να είναι και κουρνιαχτός απο μπουγάδα καφενείου χωρίς αποχέτευση.