Monday, September 01, 2008

H ξεχασμένη υπόθεση των start-ups αντιστέκεται

Οι υποθέσεις του Μανούση, του Βατοπεδίου, των φορολογικών μέτρων και η απίστευτη -για τα ευρωπαϊκά δεδομένα- κυκλοφορία αθλητικών (οπαδικών) εφημερίδων, συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον του «μέσου πολίτη». Η δημιουργία νέων εταιρειών με ουσιαστική επιχειρηματική στόχευση και όχι για να εισπραχθούν κάποια κονδύλια του ΚΠΣ, δεν είναι της «μόδας». Για την ακρίβεια δεν ενδιαφέρει όσους θα έπρεπε να χαράσσουν τη στρατηγική της χώρας.

Γι' αυτό είναι διπλά ενδιαφέρον το εγχείρημα του Open Coffee, που παρουσιάζει πραγματικά start-ups, τα οποία επιχειρούν και επιτυγχάνουν σε μια χώρα που δεν τα πολυ-αγαπάει. Την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου θα γίνει μια συνάντηση του σχήματος, για την οποία οι οργανωτές δίνουν τα εξής στοιχεία:

“Οι σύντομες ομιλίες που θα πραγματοποιηθούν έχουν ως εξής:

* Ο Αλέξης Μπάλλας, δημιουργός της Cytopia, ενός μουσικού download shop και αριστούχος απόφοιτος του LSE με ειδίκευση στην ηλεκτρονική διανομή μουσικής, θα μας μιλήσει για την πενταετή εμπειρία του με τη Cytopia σε Ολλανδία, Βρετανία και Ελλάδα, επίσης περί αποδοτικής διανομής περιεχομένου.
* Ο Δημήτρης Τσίγκος θα παρουσιάσει το V.Trip Group, ως ιδρυτής & CEO του. Το group 6 εταιρειών ΙΤ έχει επιτύχει, ύστερα από 7 χρόνια παρουσίας, ετήσιο τζίρο 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, με δραστηριοποίηση σε Ευρώπη, Ασία & Μέση Ανατολή, με οποιοδήποτε άλλο σχόλιο να μοιάζει μάλλον περιττό.
* Ο Ανδρέας Κωνσταντίνου, research director της Vision Mobile με έδρα το Λονδίνο και εξαιρετικό πελατολόγιο σε μόλις 2,5 έτη ζωής, θα αναπτύξει την προσωπική του οπτική περί καλών πρακτικών ανάπτυξης μιας start-up, συνεισφέροντας επίσης πολύτιμη γνώση και εμπειρία περί αγορών κινητής και wireless και μοιράζοντας αρκετά αντίτυπα του Mobile Industry Atlas.
* Τέλος, θα έχουμε την χαρά και την τιμή να φιλοξενήσουμε την -μεταξύ άλλων- τέως επίτροπο απασχόλησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υφυπουργό Ανάπτυξης και συγγραφέα του ‘Η Έξυπνη Ελλάδα’, κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, σε μία απολιτίκ ομιλία περί επιχειρηματικότητας”.

*η φωτο είναι από το flickr*

No comments: