Tuesday, September 30, 2008

Δαϊλάκης «σκεπάζει» τη Wall Street

H ελληνική εσωστρέφεια σε όλο το μεγαλείο... Την ώρα που όλος ο κόσμος συνταρασσόταν από την καταψήφιση του σχεδίου «διάσωσης» στην αμερικανική βουλή των αντιπροσώπων, το πολιτικό σύστημα της χώρας και αρκετά media ασχολούνταν με τις δηλώσεις Δαϊλάκη.

Ένας συμπαθής βουλευτής, με πολύ φτωχά ελληνικά και φρασεολογία που δεν αντέχει ούτε σε ξεχασμένο καφενείο, έθετε τη σειρά στην ατζέντα της χώρας. Ο Στ. Δαϊλάκης είναι πάντως απολαυστικός για όσους αναζητούν στην τηλεόραση διασκεδαστικό θέαμα, για να ξεχάσουν τα θέματα της μέρας: παρομοιάζει τον εαυτό του με νίντζα και θεωρεί τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού (Ρουσόπουλος, Αγγέλου) αναποτελεσματικούς σταυλάρχες. Από πλευράς έκφρασης, είναι στην κατηγορία Γιακουμάτου, οπότε διατηρείται το επίπεδο των δημοσίων θεαμάτων.

Η αλήθεια είναι ότι τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια χθες το βράδυ συνέχιζαν κανονικά το πρόγραμμά τους, με σήριαλ και ταινίες. Τα σχόλια για τις διαιτησίες στους αγώνες ποδοσφαίρου της περασμένης Κυριακής, κατέλαβαν πολύ περισσότερο τηλεοπτικό χρόνο, από την ανάλυση του πώς έρχεται η κρίση από την Αμερική στην Ευρώπη.

Γενικώς, η χώρα βαδίζει στο δικό της χώρο, με την πολύχρονη συνήθεια, ότι στο τέλος το Κράτος θα «καθαρίσει» και πως οι κοινοτικές επιδοτήσεις ή τα δάνεια επαρκούν για να καλύψουν όλες τις «τρύπες»…

Άντε, τώρα, να δούμε τι θα κάνουμε με τον αυριανό αγώνα Ανόρθωσης-Παναθηναϊκού, που θα μεταδοθεί χωρίς εκφωνητή, λόγω της απεργίας των δημοσιογράφων. Μέχρι τότε, το φιλοθέαμον κοινό θα συνεχίζει να ακούει τις δηλώσεις Δαϊλάκη. Αυτό βοηθάει να παίρνουν θάρρος, όσοι διαπιστώσουν πως ο κ. Δαϊλάκης, με τόσο φτωχές δυνατότητες ανάλυσης, έφτασε τόσο ψηλά: έγινε βουλευτής για δύο τετραετίες και κατάφερε –για λίγες, έστω, μέρες- να γίνει τόσο διάσημος. Άρα, δεν χρειάζονται και πολλά προσόντα για να πάρει κάποιος τις ευκαιρίες του βουλευτή Δράμας…

2 comments:

anepidoti said...

Θα σταθώ στην τελευταία σας πρόταση για ν' αναρωτηθώ, γνωρίζετε εσείς κανένα σοβαρό και συγκροτημένο άνθρωπο να θέλει να γίνει βουλευτής;
Οι ενδιαφερόμενοι ή παντελώς αποτυχημένοι θάναι ή επιθυμούν ν βρεθούν στην γαβάθα με το μέλι.
Γέμισε ο τόπος Δαϊλάκηδες....

Anonymous said...

Το ότι τα ΜΜΕ ασχολούνται με τον κ. Δαϊλάκη και όχι με την σημαντικότερη οικονομική κρίση οφείλεται σε αυτά και όχι στον βουλευτή.
Προσωπικά αυτό, που μού κάνει εντύπωση με αφορμή την πρόσφατη διαγραφή, είναι το γιατί τα ΜΜΕ στην Ελλάδα (συμπολιτευόμενα και αντιπολιτευόμενα και σε κάθε εποχή)νοιώθουν μία ευχαρίστηση με τον Αρχηγό Κόμματος-Αφέντη, και είτε τον καλούν να "πάρει κεφάλια"-χαρακτηρίζοντας τον ανίκανο, εάν δεν το κάνει- και φυσικά "δυναμικό", εάν προβεί σε τέτοιες ενέργειες.