Monday, November 10, 2008

Tα blogs αλλάζουν κατηγορία, ο Calacanis είπε «γεια», εδώ παίζουμε με την Alexa…

H αίσθηση που έχουμε αρκετοί από εμάς και την έχουμε εκφράσει εδώ και καιρό, επιβεβαιώνεται από αυτούς που μελετούν ευρύτερους χώρους από το μικρόκοσμο της Ελλάδας… Ο Economist γράφει για την διαφοροποίηση στον κόσμο του blogging, φέρνοντας ως πρώτο παράδειγμα την αποχώρηση του Jason Calakanis.

Δεν είναι ούτε για να λυπόμαστε, ούτε για να χαιρόμαστε... Ναι, χάνονται οι ευτυχισμένες μέρες του εθελοντισμού και της αθωότητας. Ασφαλώς εγκύπτουν οι εταιρείες, οι πολιτικοί, τα κόμματα, -αλλά δεν είναι κατ’ ανάγκη κακό... Η αλλαγή που ευαγγελίζεται η έλευση Obama, έγινε κυρίως μέσα από τα social media, ενώ η Hewllett Packard στηρίζει την πολιτική διαλόγου με τους καταναλωτές, μέσα από το social networking

Αυτές οι τάσεις μας αγγίζουν και εμάς… A, η συζήτηση για την κατάταξη των ελληνικών blogs έχει πλάκα, γιατί μετριέται με το Alexa. Από το 2002 μου είχε εξηγήσει ένας καλός συνεργάτης ότι το Alexa είναι αναξιόπιστο. Όπου Alexa ένα «εργαλείο» που υποτίθεται ότι μετράει την παγκόσμια κατάταξη των sites. μου είχε αναφέρει και 1-2 τρόπους για να «φουσκώσει» εύκολα κάποιος την κατάταξή του...

*η φωτο είναι από το flickr*

4 comments:

Μαύρος Γάτος said...

Καλημέρα φίλε μου. Την απάντηση στον πολύ σωστό προβληματισμό σου την έδωσε ο Ρίλκε πριν πολλά χρόνια!

Θα πεθαίνατε, άραγε, αν σάς έκλειναν το blog;

Σ;ο)

gmentzas said...

Οπως λέει και ο Nicholas Carr (δες το
http://www.roughtype.com/archives/2008/11/who_killed_the.php) η μπλογκόσφαιρα πάσχει από την κρίση της μέσης ηλικίας!

Παρότι η παρομοίωση που κάνει ο Carr (της μπλογκόσφαιρας με το ερασιτεχνικό ραδιόφωνο των παλιότερων εποχών) δεν είναι επιτυχημένη, σε αρκετά σημεία έχει δίκιο.

Αλλες ενδιαφέρουσες απόψεις έχει και το blogpost του Andreas Kluth (που έγραψε το άρθρο του Economist που αναφέρεις - δες το http://andreaskluth.org/2008/11/06/the-death-of-blogging/).

ΓρΜ

Στάθης Χαϊκάλης said...

@'μαύρος γάτος': μπα, έχω και άλλα ενδιαφέροντα πράγματα να κάνω. Δεν θα πέθαινα αν μου έκλειναν το blog, γιατί γνώρισα πολύ ενδιαφέροντες τύπους μέσω Ιστολογίων και θα κάναμε καταπληκτική παρέα...Καλως ήλθες και εσύ, που η αξία σου είναι ανεξάρτητη από κάθε Αλέξα..
@Γρ. Μέντζα: η επιστήμη , ως γνωστόν, μπορεί να αποδείξει όλες τις θεωρρίες που λενε οι δημοσιογράφοι

Μαύρος Γάτος said...

Ε, καλά, Ποιητής ήταν αυτός, υπερέβαλε και λίγο- εμένα πάντως θα μ' έτρωγε το πληκτρολόγιό μου (τουλάχιστον)

Σ;-)