Monday, January 26, 2009

Ο Γ.Α. Παπανδρέου, το ηλεκτρονικό βιβλίο και οι είρωνες…

Ήταν μάλλον λίγοι αυτοί που έσπευσαν να ειρωνευτούν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, κ. Γ. Παπανδρέου, σχετικά με την τοποθέτησή του στη Βουλή για το ηλεκτρονικό βιβλίο. Ήταν πολύ περισσότεροι, πάντως, εκείνοι που αγνόησαν ή υποβάθμισαν την θέση του αυτή.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε μια από τις τελευταίες θέσεις στην Ε.Ε., όσον αφορά στην πρόσβαση της εκπαίδευσης στο Internet. Ο τρόπος με τον οποίο γίνεται το μάθημα της πληροφορικής στα σχολεία, είναι αντάξιο αυτής της θέσης.

Σε άλλα θέματα, οι Έλληνες πολίτες έχουν δικαίωμα ή και δυνατότητα να κάνουν κριτική στο Γιώργο Παπανδρέου, ακόμα και να είναι σκληροί απέναντί του. Στο ζήτημα της αναβάθμισης της εκπαίδευσης, μέσω της αξιοποίησης του Internet, της πληροφορικής και των ψηφιακών μέσων, ας τον ακούσουμε, γιατί όλοι οι άλλοι ηγέτες της χώρας (και όχι μόνον οι πολιτικοί) είναι παντελώς απόντες από αυτό το ζήτημα.

Ένα ζήτημα που θα κρίνει την τύχη όλων των παιδιών μας. Όχι από την άποψη του πόσα θα μάθουν, αλλά από τη σκοπιά του να μάθουν πώς να επικοινωνούν. Για την ποιότητα της ζωής τους και όχι μόνο για την εκτόξευση της καριέρας τους.

*photo via Papandreou.gr*

5 comments:

Wins said...

Δεν με εκπλήττουν αυτοί που ειρωνεύτηκαν τον Παπανδρέου για το ηλεκτρονικό βιβλίο... Ζουν στο τέλμα του μυαλού και της ιδεοληψίας τους... Είναι αυτοί που εκτρέφουν και συντηρούν το κατεστημένο στην ελληνική κοινωνία κι όχι μόνο... Είναι αυτοί που δεν θέλουν να ξεβολευτούν από τα δεδομένα της ζωής τους... ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ;;;;;;;; Ή ΘΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ;;;;

ο δείμος του πολίτη said...

Ο χλευασμός που δέχτηκε η πρόταση αυτή, ουσιαστικά ήρθε να αποδέιξει πόσο αναλφάβητοι είμαστε ηλεκτρονικά.

ανεστης said...

Προφανώς χρησιμοποιούμε σαν δείκτη τους ίδιους που δεν κατάλαβαν "χριστό" για τη μεταξύ Αλγογοσκούφη και Microsoft συμφωνία...

Anonymous said...

Από περιέργεια...
Το e-book που κρατάει στο χέρι του ο κ. Παπανδρέου ποιό είναι ????
Μοιάζει με Amazon Kindle το οποίο απ' ότι διάβασα εδώ http://ndigital.in.gr/tech/amazonkindle
δεν θα είναι διαθέσιμο τουλάχιστο άμμεσα εκτός ΗΠΑ.
Αν είναι έτσι μάλλον αποτυχημένη επιλογή...
Προσπαθώ εδώ και 2 χρόνια να αποκτήσω ένα. Οι διαθέσιμες επιλογές για αγορά από Ελλάδα είναι ελάχιστες και σε τιμές πολύ ακριβότερες από Δ. Ευρώπη και φυσικά ΗΠΑ. Οι εδώ αντιπρόσωποι των πολυεθνικών εταιριών που παράγουν τέτοια προϊόντα (π.χ. SONY) "διαρρήγνυουν τα ημάτια τους" ότι "τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει"!!!
Μετά μας προκαλεί εντύπωση που κάποιοι χλευάζουν τον κ. Παπανδρέου για την ιδέα του. Εδώ οι έμποροι αδιαφορούν να φέρουν τη συγκεκριμένη συσκευή στην Ελλάδα γιατί πιστεύουν ότι δεν θα έχουν κέρδη και μιλάμε για όσους τελικά δεν θα έχουν και κανένα οικονομικό όφελος από την υπόθεση αυτή ??

Υ.Γ. Διάβασα (βιαστικά είναι η αλήθεια) το link στο site του ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι προτίνει την κατασκευή εδώ στην Ελλάδα αυτής της συσκευής με χρήση ελεύθερου λογισμικού. Ποιός θα το κατασκευάσει δηλαδή ??? η Simens μαζί με την Intracom ???

Στάθης Χαϊκάλης said...

Δημήτρη,
είναι εύλογα τα ερωτηματικα σου...Υποθέτω ότι το Πασοκ θα έχει πρόθεση να αναπτύξει με ελεύθερο λογισμικό επιπλέον υπηρεσιες του Kindle για την Ελλάδα.
Πέρα από αυτά, το μέγα ζητούμενο είναι να αξιοποιηθούν οι ψηφιακές συσκευές ώστε να γίνει η υπέρβαση στο χάλι της εκπαίδευσης... Σε αυτό το σημείο ο ΓΑΠ και το Πασόκ εμφανίζουν κινητικότητα...