Monday, February 09, 2009

Α. Βγενόπουλος, πιο χρήσιμη η Ολυμπιακή από τον ΠΑΟ…

Θα ακούσετε πολλά αυτές τις μέρες για την πρόταση του Α. Βγενόπουλου σχετικά με την εξαγορά της Ολυμπιακής από την MIG. Αρκετοί θα τον λιβανίζουν, ενώ κάποιοι άλλοι θα δηλώνουν την αντίδρασή τους για την κίνηση του ηγέτη της MIG, επειδή θα ήθελαν να αποφύγουν να κάνουν κριτική σε ένα τόσο ισχυρό και ικανό δημόσιο πρόσωπο.

Πέρα απ’ όλα αυτά, τα συνήθη στην κουτσομπολίστικη σκηνή του δημόσιου διαλόγου στην Ελλάδα, υπάρχει και μια άλλη πτυχή: ακόμη και οι άσπονδοι φίλοι του θα παραδεχθούν ότι ο Α. Βγενοπουλος ανεβάζει τον πήχη του πολιτικού παιγνιδιού. Σε μια χώρα όπου οι είναι πολύ λίγοι οι statesmen, και πολλοί επιχειρηματίες ψάχνουν μόνο το γρήγορο κέρδος, χωρίς επενδύσεις, ο Α. Βγενόπουλος κάνει δημόσιες παρεμβάσεις που έχουν λίγο πιο μακρινό ορίζοντα.

Οι πιο πολλοί επιχειρηματίες θα έβλεπαν την ενίσχυση της επιρροής τους με την αγορά κάποιας ποδοσφαιρικής ομάδας (μαζί με τους χουλιγκάνους της) ή την επέκτασή τους σε επιχειρήσεις ψυχαγωγίας. Ο Βγενόπουλος φλερτάρισε με την ΠΑΕ ΠΑΟ, αλλά πήρε μόνο μια «φέτα» από τις πέντε. Κέρδισε κάποια επιρροή, αλλά απέφυγε να γίνει το αφεντικό του ΠΑΟ και να ασχολείται με το Μπ. Βωβό, την πολεοδομία και τη διαιτησία.

Όποιος ενδιαφέρεται για το πώς θα είναι η Ελλάδα μετά από τρία χρόνια, είναι βέβαιο ότι αντιλαμβάνεται ότι ο μέτοχος της Ολυμπιακής θα έχει ισχυρότερη επιρροή από τον Πρόεδρο μιας ΠΑΕ. Κάποιοι, βέβαια, θα πουν ότι ο Βγενόπουλος έκανε την πρόταση, προσβλέποντας ότι θα του επιτεθούν οι συνδικαλιστές της Ολυμπιακής και θα βρει μια δικαιολογία για να αποσυρθεί.

Ακόμα και αν συμβαίνει αυτό, τότε και πάλι ο αντιπρόεδρος της MIG ανεβάζει τον πήχη του επιχειρηματικού και του πολιτικού παιγνιδιού. Μακάρι άλλοι δέκα επιχειρηματίες να κάνουν αντίστοιχες «πονηρές» προτάσεις και δέκα πολιτικά στελέχη πρώτης γραμμής, να είναι σε θέση να διαχειριστούν τέτοιες κινήσεις…

Ο Α. Βγενόπουλος αλλάζει την ατζέντα, θέτοντας κεντρικά θέματα που επηρεάζουν την πορεία της χώρας. Όποιοι θεωρούν ότι ο ισχυρός άνδρας της MIG έχει άλλα κίνητρα, ας κάνουν «αντιπροσφορά»… Να ρίξουν τις δικές τους προτάσεις, που θα είναι πέρα από τη μιζέρια που παίζεται κάθε μέρα σε εθνική προβολή από τα κανάλια, με κύριους πρωταγωνιστές αρκετούς από αυτούς που θα έπρεπε να αναβαθμίζουν την ατζέντα.

1 comment:

Anonymous said...

βρε παιδια ποτε εχει γενεθλια ο Βγενοπουλος να του στειλουμε τουρτιτσα;