Friday, February 20, 2009

Το budget του Σάκη Ρουβά να βγει στο Internet

Ακούστηκε στην ημερίδα για τα social media: μια πολύ καλή εφαρμογή της αρχής «Δημόσια Δεδομένα, Δικά μας Δεδομένα» (4Δ), θα ήταν να καταχωρείται στο site της ΕΡΤ μια συνεχής παρακολούθηση του budget της υποψηφιότητας Ρουβά για την Eurovision.

Ας καταχωρούνται και οι χορηγίες, ώστε να περιοριστεί η γκρίνια όσων υποστηρίζουν ότι τα πανάκριβα show τα πληρώνει ο Έλληνας φορολογούμενος, μέσω των τελών της ΕΡΤ (και των επιχορηγήσεων του προϋπολογισμού).

Η παρακολούθηση του Ρουβά, μέσω της διαδικασίας 4Δ, θα είναι μια καλή αρχή, ώστε να γίνει στη συνέχεια εφαρμογή της για το σύνολο της ΕΡΤ.

Πριν κάποιο διάστημα, στέλεχος του προξενείου μας στο Μιλάνο, μου είχε πει ότι όλος ο προϋπολογισμός για τις μορφωτικές υποθέσεις του προξενείου είχε τότε διατεθεί (λόγω οδηγιών από την Αθήνα) για την υποστήριξη της τότε υποψηφιότητας της Άννας Βίσσυ , πάλι στην Eurovision…

Έχει ενδιαφέρον να δούμε αν και φέτος, όλος ο μηχανισμός και ο προϋπολογισμός των πρεσβειών, σε μια χρονιά που στενάζει ο τουρισμός, θα διατεθεί για την Eurovision.

3 comments:

Anonymous said...

πολύ καλή πρόταση αν και θα συμφωνήσω με όσους ίσως πουν "αυτό μας μάρανε;" ;-) Με τόσες δημόσιες σπατάλες....

σε κάθε περίπτωση νομίζω ότι πρέπει να γίνουμε Βρετανία σε αυτά τα θέματα και το ίντερνετ θα μας βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.

Στάθης Χαϊκάλης said...

@bfax.. Αν ψάχνουμε από πού να αρχίσουμε για τα 4Δ, τότε η ΕΡΤ είναι μια καταπληκτική περίπτωση...καλημέρα.

ο δείμος του πολίτη said...

Ναι, να τον δούμε γιατί ακόμα μία φορά ο προϋπολογισμός θα φτάσει σε τρελά ποσά και μάλιστα εν μέσω οικονομικής κρίσης.