Tuesday, June 30, 2009

«Σβήνει» στα τέλη 2009 το WiFi Συντάγματος

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 210.000 συνδέσεις και έχουν δουλέψει 51.000 άνθρωποι. Πρόκειται για το WiFi της πλατείας Συντάγματος, που είναι το πιο επιτυχημένο hotspot ασύρματου Internet στην Αθήνα.

Με τα σημερινά δεδομένα, θα «σβήσει» στα τέλη του 2009, καθώς στελέχη της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού θεωρούν ότι με το κόστος που απαιτείται για την συνέχιση της λειτουργίας του, μπορούν να καλυφθούν δύο άλλα hot spot κάποιων περιφερειακών Δήμων της χώρας.

Το σκεπτικό είναι ότι, μπορεί αυτοί οι Δήμοι να μην έχουν τη σημασία του Συντάγματος, ενδεχομένως να μην λειτουργούν τα hotspot, όπως γίνεται σε δεκάδες περιφερειακά σημεία, αλλά θα ικανοποιηθούν αιτήματα τοπικών παραγόντων.

Στους επόμενους μήνες, θα «σιγήσουν» αρκετά έργα που είχαν χρηματοδοτηθεί από την Κοινωνία της Πληροφορίας, καθώς οι περικοπές του κόστους της κρατικής μηχανής, αλλά και οι σχεδιασμοί ενόψει των επομένων εκλογών, θα επιβάλλουν να αναζητηθεί η ικανοποίηση αιτημάτων διαφόρων παραγόντων, κάτι που δεν ευνοεί την υποστήριξη υφισταμένων υπηρεσιών…

3 comments:

javapapo said...

Απαράδεκτο..αν γίνει!

Ibis said...

Αντί να ενισχύεται η συγκεκριμένη προσπάθεια αντιθέτως αποδυναμώνεται....

Θα δεχτώ με μεγάλη λύπη την απομάκρυνση του συγκεκριμένου έργου από το κρατικό φορέα αλλά δυσκολεύομαι να συνειδητοποιήσω ότι η πρωτεύουσα και δη ο Δήμος Αθηνών αδυνατεί να ενισχύσει τεχνολογικά το κέντρο της πόλης.

Σε μια εποχή που το διαδίκτυο θεωρείται δεδομένη υπηρεσία και σε χώρες(Καναδάς,Αυστραλία,ΗΠΑ κλπ) η ανάπτυξη δικτύων ευρείας(WIMAX,WIFI,WANs) πρόσβασης προχωρά σταδιακά, εδώ πολεμάμε για τα hot spots.Κρίμα

Keep Sharing Networks Keep Sharing Hot Spots
Ibis

Πρόεδρος Σοσιαλιστικής Διεθνούς said...

Ψηφίστε με για πρωθυπουργό, και θα σας φτιάξω 802.11n hotspots όχι μόνο στο Σύνταγμα, αλλά και στην πλατεία Γαύδου ακόμα.