Thursday, July 23, 2009

Μεγάλη και ισχυρή η κοινότητα των Ελλήνων χρηστών του Internet

Μόνο ο κρατικός μηχανισμός, ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού συστήματος και μεγάλο μέρος των big business αγνοούν τη δύναμη της κοινότητας των Ελλήνων χρηστών του Internet. Ποια κοινότητα, δηλαδή, είναι μια ολόκληρη «χώρα» άνω των 2 εκατομμυρίων κατοίκων, που ζει στο δικό της «κόσμο».

Ιδού ορισμένα στοιχεία από την τριμηνιαία έκδοση της Akamai, «State of the Internet», η οποία περιλαμβάνει δεδομένα, από το παγκόσμιο δίκτυο της για τις τάσεις που επικρατούν σχετικά με τις υψηλές αυξήσεις κίνησης (attack traffic) και τις επιλογές broadband.

Σύμφωνα λοιπόν με την τελευταία έκθεση «State of the Internet» της Akamai, τα δεδομένα που αφορούν στην Ελλάδα αναφέρουν ότι:

* Υπάρχουν 1,8 εκατομμύρια ελληνικά IPs.
* Το ποσοστό χρηστών που χρησιμοποιούν ταχύτητα σύνδεσης μεγαλύτερη από 5 Mbps φθάνει στο 8%.
* Το ποσοστό χρηστών που χρησιμοποιούν ταχύτητα σύνδεσης μεγαλύτερη από 2 Mbps είναι 53%.
* Το ποσοστό των χρηστών που χρησιμοποιούν ταχύτητα σύνδεσης κάτω από 256 Kbps είναι μόλις 2.6%.

Τα επίπεδα διείσδυσης στο internet για κάθε χώρα υπολογίζονται βάσει της κίνησης στο Internet που βλέπει η Akamai στο δίκτυό της από κάθε χώρα σε σχέση με τα πληθυσμιακά δεδομένα της χώρας αυτής. Στα δεδομένα αυτής της έκδοσης περιλαμβάνονται όλες οι χώρες που παρουσίασαν κατά μέσο όρο περισσότερες από 1.000 μοναδικές ΙΡ ανά μήνα.

Εξετάζοντας τα συνολικά δεδομένα φαίνεται μια τάση γενικά προς μεγαλύτερες ταχύτητες σύνδεσης καθώς τα επίπεδα broadband αυξάνονται. Σε παγκόσμιο επίπεδο ο μέσος όρος ταχύτητας σύνδεσης αυξήθηκε κατά ποσοστό σχεδόν 11% σε 1,7 Mbps.

1 comment:

Albus Genius said...

Βλέπεις τους κυβερνώντες να καταλαβαίνουν από ταχύτητα σύνδεσης δηλαδή; Ο καθένας στον κόσμο του. Ξερουν σε τί ηλικίες απευθύνονται αλλά έχει συμβεί το παράδοξο και δω τα χάνουν. Η τηλεόραση παίρνει σχόλια και ειδήσεις από το διαδίκτυο. Πρίν διάβαζαν εφημερίδες τώρα διαβάζουν blogs και face.